Zency - Bindevævsmassage gør det selv Slip af med smerter i kroppen​

Af: Morten Wolter Andersen – Anatomi nørd og udddannet behandler / 24. juni 2023

Bindevævsmassage gør det selv: Slip af med smerter i kroppen

Har du smerter i kroppen? Bindevævsmassage kan være løsningen! I denne guide vil vi lære dig, hvad bindevæv er, hvordan bindevævsmassage fungerer og give dig gode råd og tips til at udføre din egen massage derhjemme. Lær at slippe af med dine smerter på en simpel måde ved hjælp af bindevævsbehandling.

Indholdsfortegnelse

Hvad er bindevæv?

Bindevæv er en vigtig del af vores krop, der forbinder og støtter organer, muskler og knogler. Det hjælper også med bevægelse ved at tillade glidning mellem forskellige lag i kroppen. Bindevæv kan blive spændt af dårlige arbejdsstillinger eller gentagne bevægelser over lang tid, hvilket kan føre til smerter og ubehag.

En måde at løsne op for spændinger i bindevævet på er gennem professionel dyb bindevævsmassage eller brug af en foam roller. Disse teknikker fokuserer på fascia – det tynde membranagtige væv indenfor bindevævet – og kan lindre smerter samt forbedre fleksibilitet og mobilitet. Det er dog vigtigt at huske på, at selvom man kan udføre disse massage-teknikker selv derhjemme, bør man søge professionel hjælp fra en massør hvis smerterne fortsat vedvarer eller forværres over tid.

Bindevævets funktioner

Bindevævets funktioner inkluderer støtte og beskyttelse af organer, transport af næringsstoffer og affaldsstoffer samt regulering af kropstemperaturen. Bindevævet sørger for at holde vores organer på plads, så de ikke bevæger sig rundt i kroppen. Det er også ansvarligt for at transportere vigtige næringsstoffer til cellerne og fjerne affaldsstoffer fra dem.

Når bindevævet bliver spændt, kan det resultere i ømhed eller smerter i musklerne. En dyb bindevævsmassage ved hjælp af en foam roller eller fascia rulle kan løsne op for spændinger i bindevævet, fjerne myoser og lindre smerten.

Hvordan kan bindevæv blive spændt?

Bindevæv kan blive spændt på forskellige måder, og det kan føre til smerter i kroppen. Her er nogle af de mest almindelige årsager:

  • Langvarig inaktivitet eller overbelastning: Hvis du sidder stille for længe eller bruger en muskel for meget, kan bindevævet blive stramt.
  • Forkert kropsposition under arbejde eller træning: En dårlig arbejdsstilling kan også medføre at bindevævet bliver spændt.
  • Stress og dårlige søvnvaner: Disse faktorer har også indflydelse på bindevævets tilstand.

For at løsne op i spændingerne i bindevævet, er der flere metoder man selv kan tage i brug. Det inkluderer bevægelse som yoga eller stretching samt selvmassage ved hjælp af fasciaroller og dybdegående teknikker. Bindevævsmassage kan lindre smerte og øge mobiliteten i hele kroppen.

Hvad er bindevævsmassage?

Bindevævsmassage er en type massage, der fokuserer på at løsne op og stimulere bindevævet i kroppen. Bindevævet omgiver vores muskler og organer, og kan blive spændte eller ømme, hvilket kan føre til smerter i kroppen. Ved at massere bindevævet med dybe tryk kan man forbedre cirkulationen og afspænde spændinger.

Bindevævsmassage kan hjælpe med at forbedre cirkulationen og afspænde spændinger i kroppen, og du kan nemt lave det derhjemme med redskaber såsom en foam roller eller massagebold.

Hvis du ønsker at lave din egen bindevævsmassage derhjemme, kan du bruge forskellige redskaber såsom foam roller eller massagebold. Det er vigtigt at starte forsigtigt ud og gradvist øge intensiteten, mens du lytter til din krops signaler undervejs. Husk også på at drikke rigeligt med vand efter massagen for optimal restitution.

Hvordan udføres bindevævsmassage?

Brug af fingrene til at trykke og strække bindevævet kan hjælpe med at løsne op for spændinger i kroppen. Det er vigtigt at bruge langsomme og dybe bevægelser langs musklerne for bedre effekt. Fokuser på ømme områder med gentagende teknikker, da dette kan hjælpe med at lindre smerter og stivhed i kroppen.

Gode råd og tips

Bindevævsmassage er en effektiv måde at lindre smerter i kroppen på, men det er vigtigt at starte langsomt ud og vælge den rigtige teknik. Når du masserer dit bindevæv, skal du være opmærksom på smerte og stoppe øjeblikkeligt, hvis det bliver for ubehageligt. Vær tålmodig med processen – det kan tage tid at se resultaterne af din indsats. Med disse gode råd og tips kan du nemt lave din egen bindevævsmassage derhjemme og slippe af med smerterne i kroppen. Husk også, at du altid kan booke en professionel bindevævsmassage hos os!

Dettet kan bindevævsmassage løse:

Start langsomt ud

Opvarm din krop med lette øvelser inden massage for at forberede den på behandlingen. Dette kan hjælpe med at reducere risikoen for skade og mindske muskelspændinger under massagen. Gør brug af et rullede værktøj, såsom en foam roller, til at blødgøre bindevævet først. På den måde vil massagen være mere effektiv i dybden.

Start med kortere sessioner og gradvist øg mængden af tid, du bruger på massagen efterhånden som din krop vænner sig til det. Overbelastning kan føre til smerter eller endda skader, så tag dig tid til at lytte til din krops signaler under hele processen. Er du gravid anbefaler vi ikke at behandle sig selv eller derhjemme. Få i stedet en uddannet massør til at udføre en gravidmassage.

Husk altid: Langsomt er bedre end aldrig!

Vælg den rigtige teknik

Når du skal lave din egen bindevævsmassage, er det vigtigt at vælge den rigtige teknik og tage udgagngspunkt i den fysiurgiske massage tilgang. Du bør lære forskellen mellem overfladisk og dyb bindevævsmassage for at kunne arbejde målrettet med dine smerter. Undersøg hvilke områder i kroppen der har mest brug for massage – fokusér på de områder, hvor du føler spændinger eller smerte.

Sørg også for at have de rette redskaber til rådighed, såsom en foam roller eller en granitsten. Disse kan give dig bedre kontrol over trykket og sikre præcision i massagen. Husk altid at starte blidt ud og gradvis øge intensiteten af massagen, samtidig med at du er opmærksom på eventuel smerte undervejs. Ved regelmæssig brug vil du opleve en reducering af muskelspændinger samt mindskning af smerte i kroppen.

Vær opmærksom på smerte

Når du udfører en bindevævsmassage på dig selv, er det vigtigt at være opmærksom på smerten. Sørg for ikke at presse hårdere end du kan klare, da dette kan forårsage skade. Stop massagen øjeblikkeligt, hvis du oplever skarp smerte eller ubehagelige følelser under massagen.

Det er bedst at undgå områder med betændelse eller infektion og fokusere på områder med spændinger i stedet. Ved at være opmærksom på din krops reaktioner og begrænse mængden af massagetid til 10-15 minutter ad gangen vil du kunne få mest mulig gavn ud af en bindevævsmassage uden risiko for yderligere smerter eller skader.

Vær tålmodig

Når du laver bindevævsmassage på dig selv, er det vigtigt at lytte til din krop og tage pauser efter behov. Husk også på, at du ikke skal forvente umiddelbare resultater fra første gang – regelmæssighed er nøglen. Sammensæt trinene ovenfor i en rutine som passer dig, så du kan opnå de bedste resultater.

Husk desuden at være tålmodig med processen. Det kan tage tid før du oplever den ønskede effekt af massagen, men ved vedholdenhed vil resultatet være værdifuldt for din krops sundhed og velbefindende.

Book en professionel bindevævsmassage

Når du vælger en professionel massør til din bindevævsmassage, får du ikke kun kvalitetsbehandling, men også et godt og sikkert resultat. Det er vigtigt at vælge en erfaren massør med den rette uddannelse for at undgå skader eller negative bivirkninger.

Hos Zency er vi uddannede behandlere og har mange tusinder timers erfaring i bindevævsmassage. Ønsker du øjeblikkelig lindring af dine smerter kan du booke din tid hos os med det samme. F.eks. tilbyder vi bland andet bindevævsmassage som massage i Vejle eller på vores mange andre klinikker rundt omkring i landet.

Ønsker du at forære en professionel bindevævsmassage kan du gøre dette på vores massage gavekort side.

Fremragende4.9Henrik J. ★★★★★ god oplevelse. meget effektivt.Rikke C. ★★★★★ Virkelig professionel og effektiv behandling i en afslappende atmosfære.Sofie S. ★★★★★ Fantastisk oplevelse. Meget dygtig massør.Marlene J. ★★★★★ Lars er nok en af de mest grundige massører jeg har prøvet- han kommer i dybden og trykker på den gode måde – er ikke voldsom. Kan varmt anbefales.Sten J. ★★★★★ Dejlig og god behandlingBenedikte Stigkær L. ★★★★★ Super god og dybdegående massage.kirsten borup J. ★★★★★ Blev taget godt imod,og fik en halv times virkrlig go massage, som hjalp på mine gener og spændinger.Caroline D. ★★★★★ Virkelig god og dybdegående massage.Nina G. ★★★★★ Effektiv dybtgående massage i rolige omgivelser.Vil klart anbefale til andre.Louise M. ★★★★★ Virkelig behagelig, professionel og meget dygtig massør. Jeg kunne mærke stor virkning på mine spændinger allerede efter en behandling.BossiFTF ★★★★★ Du føler dig set og hørt, og han yder langt højere service end du forventer, fordi han er så klog på rigtig mange områder, og han er ikke beskeden på at dele ud om sin viden, som I går sessionen igennem. Altid fedt at blive klogere på sig selv!Vil klart komme der igen.Majbritt P. ★★★★★ Særdeles god behandling. Kan varmt anbefales.Daniel Dissing N. ★★★★★ Min kæreste fortæller at der var styr på det hele, hun følte sig tryg og hun kan mærke en forskel her 3 dage efterBirgitte Damgaard M. ★★★★★ Meget kompetent og behagelig oplevelse at få behandling hos Zency HedenstedPeter R. ★★★★★ God massage, som helt sikkert kan anbefales 😊Yasmin J. ★★★★★ Lækkert, og rigtig god behandling. Man følte virkeligt der var tid til én, og at mam blev hørtHenrik H. ★★★★★ It was a very pleasant experience to meet Lars. He had good insight into my problems and handled the whole treatment very professional.I felt very confident in the treatment and in the advices that Lars gave.I am looking forward for our next appointment.Flemming S. ★★★★★ Super afslappende, og god behandling.Generende smerter i lænden og nakken er forsvundet efter én behandling.Per J. ★★★★★ Dejlig rolig massør der havde gode hænder der kunne gå i dybden med mine problemer!Palle S. ★★★★★ Super professionel og dybdegående massage.Jeg kommer sikkert igen.Theis R. ★★★★★ Fantastisk behandlingJeg vil klart anbefale det til alleTak!Ann J. ★★★★★ Super faglig kompeten behandling.Kan klart anbefale at booke tid.Kommer gerne igen.🙏Ann-Iren B. ★★★★★ Fantastisk god og effektiv Deep tissue massasje som virkelig kan anbefales for at løse op spenninger og smertepunkter i kroppen.Jette P. ★★★★★ God og lyttende inden behandling startede. Fantastisk behandling med godt resultat og god vejledning bagefter med lette øvelser.Erich P. ★★★★★ En god behandling i dejligt miljø med dæmpet music til afslapning. Jeg har fast aftale om behandlingLena N. ★★★★★ God og professionel behandling.Annika J. ★★★★★ Rigtig god massørcecilie C. ★★★★★ Mere god oplevelse.Kom der hen fordi jeg havde smerter ved skulderen (muskel der var i klemme), allerede på 30 minutter var smerterne formindsket en god del.Vil anbefale stede til andre jeg kender.Marna P. ★★★★★ Jeg synes det var en rigtig god massage. Har bestilt en ny tid.Michael Hørby P. ★★★★★ God dybdegående massage, med en professionel massør, der gav sig god tid til at komme ind hvor det virkeligt kunne mærkes, og til en fornuftig prisInge Tang C. ★★★★★ Fik en rigtig god behandling- fik en tid, luge da jeg havde aller mest brug for detsøren T. ★★★★★ Fantastisk proffdesionel og behagelig behandling , kommer gerne igenOle A. ★★★★★ Kan anbefale massage hos Zency, Horsens. Finder alle de steder hvor der er behov at blive taget fat. Om det er nakke, ryg, arme, ben, fødder, hænder, eller ansigt. Der er ikke noget der bliver glemt.Helene B. ★★★★★ Proffesionel og god massage, behandling tilpasses efter dine problematikker. Fik en times massage, primært af ryggen og lidt af benenecamilla K. ★★★★★ Dejlig massage i smukke omgivelserArne M. ★★★★★ Jeg kom med meget ømme lægmuskler og øm nakke og skuldre.Jeg gik derfra som jeg svævede på en sky og fri for smerter i nakke skuldre.Lea D. ★★★★★ Meget rar behandling og service:)Knud H ★★★★★ Tak for super god massage, de bedste anbefalinger fra mig.Alex H. ★★★★★ God service og super behandlingRudy ★★★★★ Solid massage, hvor der bliver lytter til dine ønskerJonas B. ★★★★★ God service! En dejlig oplevelse og god feedback. Vil klart anbefalde det til andrepeter S. ★★★★★ Super god oplevelse.Henrik C. ★★★★★ Fantastisk massage hjalp virkelig meget, havde fuldstændig ro i kroppen efterfølgende.Louise Kjær K. ★★★★★ Lige den massør jeg havde brug for! Dejlige omgivelser og en god oplevelse med gravidmassage, hvor der var fokus på ro og kroppen.morten J. ★★★★★ Rigtig god behandlingPrachi S. ★★★★★ Brilliant care and professionalism put into the practice. As a former ultramarathoner, I can say that this is one of the best massage therapy experiences I’ve had in my practice.I highly recommend : )Nadia B. ★★★★★ Det er første gang jeg har fået en kropsmassage, det har virkelig været godt for kroppen. Glæder mig allerede til næste massage.Dorthe T. ★★★★★ God og behagelig atmosfære. behandlinger med massage der er velværende og man får et dejligt velbefindende.Lillian M. ★★★★★ God oplevelse.Priyadarshini B. ★★★★★ He is veryvery disciplined.I could sense her spirituality and authentic towards his work and responsible.I recommend to prioritise Zency for massage session. Thank youVibeke H. ★★★★★ Dejligt roligt , god information, pæne omgivelserVirkelig dygtigt til at komme ned i muskelerneSusanne J. ★★★★★ god og professionel behandling 🙂Jeanette K. ★★★★★ Gravid massage. Komforten var i top, hele behandlingen igennem. Det samme var kommunikation og kvaliteten af massagen.Kent K. ★★★★★ Super behagelig stemning og god service. Kommer helt sikkert igen hvis ryg og nakke klagerTim G. ★★★★★ Jeg fik løste op i min muskler og det var dejligt, kunne godt gør det igen da det var så godt og synes hun var god til det 🙂Clara Lucia R. ★★★★★ It is Nice place to be.Asmira B. ★★★★★ Professionel og god service 👍Kan helt klart anbefales.Anna Kristine J. ★★★★★ Hyggeligt sted, og dygtig behandler😊Susanne Sleiborg J. ★★★★★ God oplevelse, venlig og imødekommende modtagelse.God og grundig massage der løsnede mine spændte muskler.Jeg kommer helt sikkert igen 🙂Anne Skaarup L. ★★★★★ Skete en fejl under bookning, men blev håndteret rigtig professionelt og generelt en god behandling!Christine N. ★★★★★ Meget grundig og spørger ind til min smerter. Og havde ikke nær så ondt bagefter. Skal helt klart have massage der igen.wrynil ★★★★★ Meget tilfreds med den behandling jeg gik fra Helle. Blev så afslappet at jeg flere gange vågnede efter at være blundet hen. Behandlingen kom godt i dybden med flere års dårlige postiturer mm. Jeg skal bestemt have flere behandlinger.Aage H. ★★★★★ Haltede ind, gik opret udTorstein L. ★★★★★ Et rigtig godt sted til massage kan varmt anbefalesKent N. ★★★★★ Smilende og imødekommendeGiver sig tid, til at lytte til hvor problemet er :-)Rigtig god service, behandlingen bliver efter kundens behov og ønsker. Man føler sig hurtig i trykke hænder og godt tilpas, der gives gode råd med på vejen.Et dejligt sted at komme, helt klart jeg vender tilbage for at få mere at den gode behandling 🙂 🙂Martin S. ★★★★★ Jeg vil gerne give stor ros til behandlingen. Da jeg ankom var min skulder og ryg (på grund af en skade) så anspændt, at jeg knap nok kunne tage en dyb indånding uden store smerter. Men da jeg efterfølgende satte mig ud i min bil var min første tanke :”kæft det hjalp sku da”. Massøren virkede meget, i mangel af bedre ord, tryghedsskabende. Han var god til at forklare, hvad han gjorde og hvorfor han gjorde det.Lucas G. ★★★★★ Rigtig god oplevelse 🙂Erich P. ★★★★★ Venlig betjening, effektivt massage, bestemt ikke sidste gang jeg vil bruge ZencyKnud Åge S. ★★★★★ En god oplevelse helt igennem.Lis S F ★★★★★ Det var rigtig god og afslappende. Det kan jeg godt anbefale til andre.Tina R. ★★★★★ Meget fin oplevelse og lige hvad jeg trængte til. Jeg kunne få tid samme dag – fantastisk. Jeg kommer gerne igen 😊Michael A. ★★★★★ Professionel og behagelig massage.Bettina N. ★★★★★ Jeg er Bettina, og jeg arbejder IKKE for Zency og har ikke gjort det over et år. Det er IKKE mig, I ringer til her, men et firma i Århus, som åbenbart tjener på mit navn, billeder og anmeldelser.Jeg har Klinikken v./Bettina Noer.Jeg Har bedt Zency stoppe med at bruge mig, men det har de ikke imødekommet.Kirstine F. ★★★★★ Dejlig afslappende og grundig massage!Christian L. ★★★★★ God og dygtig massørTaniia N. ★★★★★ Meget dygtig, hun ved virkelig hvad hun laver, men desværre for dyrt til at jeg kan fortsætte. Med kroniske smerter har jeg brug for behandling ofte, så det bliver alt for dyrt hvis jeg skulle gå der fast.Caroline L. ★★★★★ Rigtig god massør og professionel!Karsten P. ★★★★★ Fint sted. Rent og venligt. God behandling.Eva Corneliussen K. ★★★★★ Yderst professionel og grundig behandling. Jeg fik forklaret undervejs, hvad der foregik. En virkelig god oplevelse, og jeg vil afgjort komme igen 😊Svend B. ★★★★★ Jeg må sige at der var fuld valuta for pengene.Der blev fundet punkter jeg ikke vidste skulle gøre ondt, men det blev ordnet på bedste vis.Meget meget tilfreds med behandling, virkelig god massageJørgen W. ★★★★★ Tak for en behandling ud over det forventede.Claus J. ★★★★★ Rigtig god og dygtig massørEn rigtig dejlig massage, til fornuftige pris, kan kun anbefalesHar bestilt næste tid. 😀kenneth D. ★★★★★ Bettina er så god og professionel, ens krop er bare fornyet efter hun har behandlet den 🙂 samtidig er hun super sød:)Nicolai Friis S. ★★★★★ Bedste nogensinde! Intet mindre. Og jeg har prøvet mange behandlere gennem tiden.jacob M. ★★★★★ Super behandling, kommer rigtigt godt i dybden. Og lytter til dine behov og super imødekommende kan klart anbefales at prøve 👍Bettina K ★★★★★ Første gang jeg var hos Bettina, igennem Ilsø Massage. Jeg har ikke en finger at sætte på behandlingen. Bettina var både god med hænderne, og fik en til at føle sig hjemme.jette N. ★★★★★ God massage der virker og Bettina er nem at snakke med.Connie B. ★★★★★ Jeg har været til behandling hos Betina Noer, da jeg havde haft hovedpine i flere dage. Hun masserede min nakke og skulderparti, da jeg havde en masse muskel infiltrationer, fordi jeg hækler og strikker en del.Hun var meget grundig og jeg var øm bagefter men hovedpinen har ikke været der siden. Jeg kan varmt anbefale Betina.js_loader

Mød din ekspert

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Morten Wolter Andersen, Behandler og Indehaver af Zency