Deep Tissue massage

Har du muskelspændinger, der viser sig i form af hovedpine eller begrænset bevægelighed? Med en Deep Tissue massage arbejdes der i dybden af vævet. Denne dybdemassage er utrolig effektiv til afspænding af muskulaturen.

Dybdegående massage

Deep tissue betyder dybt væv og er en massageform, hvor der virkelig arbejdes med vævet og musklerne helt ned i de dybe muskellag. Med andre ord er det en massage, hvor der tages rigtig godt fat.

Så hvis du har en høj smertetærskel og samtidig er god til at slappe af, vil denne massagemetode klart være en mulighed for dig, for at slippe af med dine spændinger. Denne dybdemassage er utrolig effektiv til afspænding af muskulaturen.

Under en dybdegående massage som deep tissue behandling er fokus, at udrede din infiltrede skeletmuskulatur. Altså den muskulatur som du aktivt selv kan bevæge dine led med. Infiltringer kan opleves som myoser, som bedst beskrives som en kugle i vævet, der er fyldt med affaldsstoffer.

Infiltringerne i muskelvævet kan også opstå pga. lagring af fedt, kroniske muskelspændinger, eller ved tilskadekomst. I alle 4 tilfælde kan der forefindes sammenvoksninger i muskler, sener og ledbånd. Sammenvoksningerne og indfiltringerne mærkes som oftest ved smertefuldt, eller ømsindigt, stift væv.

Hvad går behandlingen ud på?

Deep tissue massage er en massageform, hvor behandlingen går ud på at påvirke og omlægge de dybe muskellag. Når muskellaget påvirkes i dybden, har det en afspændende effekt på den tension du oplever at have.

Et sekundært fokus i deep tissue massagebehandling er at mobilisere muskelfasciaen, det er den bindevævshinde der omkranser en muskel. Muskelfasciaen kan nemlig være uhensigtsmæssig stram, som gør at musklen ikke kan udfolde sig og arbejde optimalt. Endvidere kan en stram fascia bevirke dårlig blodtilførsel og restitution.

 

Deep tissue massage er også en god idé, hvis du for eksempel styrketræner og synes du har udfordringer ved at vækste en bestemt muskel eller muskelgruppe. I dette eksempel tager vi fat i ønsket om større, muskuløse og voluminøse lægge.

Lægmusklerne bruges mere eller mindre konstant i den daglige bevægelse. Derfor sidder er typisk mange muskelspændinger og infiltringer i lægmusklerne og samtidig opleves det ofte, at læggene er spændt til af bindevævshinden, fasciaen.

Her kan det hjælpe med fremgang i fitnesscenteret at få en dybdegående massagebehandling på lægmusklerne, hvor at løsne dem og mobilisere muskelfasciaen således den gøres fleksibel og modtagelig overfor vækst.

Deep tissue massage, behandlingen kort fortalt
Den infiltrede muskulatur løsner vi for dig under en deep tissue massage med dybe og kraftige tryk og gnidninger i muskelvævet, hvor du kan opleve at vi arbejder på grænsen til at overstimulere din smertetærskel. Teknikken er langsomme, koncentrerede og dybe påvirkninger på og omkring i området, hvor dine spændinger og problemer fæstner og udspiller sig.

Til deep tissue massage bruges massageolie for at kunne lave de nødvendige gnidninger på kroppen. Deep tissue massage er en behandlingsform, som er meget dybdegående, og på en måde også kan beskrives som en kombination af fysiurgisk massage, oliemassage og sportsmassage.

Deep tissue massage er en af de bedste massageteknikker til at udbedre sammenvoksninger forårsaget af muskelspændinger, tilskadekomst eller slidtageoverbelastning. Har du for eksempel erhvervet dig en fibersprængning kan denne dybdegående behandlingsform være altafgørende for at få dig tilbage i rask form.

Det må du ALDRIG gøre ved en akut opstået skade

1. Du må ikke massere på din skade de første 18 timer efter skades udløses. Dette bevirker nemlig øget blodcirkulation og det er du ikke interesseret i at udsætte din nyopståede skade for. Tværtimod.

2. Du må aldrig, som i ALDRIG nogensinde, påføre det skadede område varme i de første 18 timer efter skadestidspunktet (et bad kan selvfølgelig være nødvendigt, men begræns at varme det skadede område op). Varme bevirker nemlig at blodbanerne udvider sig og det ønsker du ikke. Når blodbanerne udvider sig, øges blodtilførslen.

3. Du må ikke drikke alkohol de efterfølgende 48 timer. Alkohol er nemlig blodfortyndende og det vil påvirke din skade til at heles langsommere. I nogle tilfælde vil det endda kunne forværre skadens omfang. Det er den ene del af det.

Den anden del er at alkohol påvirker hjernen til at opfatte smertesignaler anderledes og du vil derfor udfordre og overstige din smertetærskel uden du bemærker det. Hvis du påvirker området og skaber smerte over smertetærsklen forværrer eller fornyer du som oftest skaden.

4. Hvis du er en af de fornuftige der spiser fiskeolietilskud skal du stoppe med dette øjeblikkeligt. Selvfølgelig ikke for evigt, men imens skaden her er i sin akutte fase. Du kan genoptage fiskeolietilskuddet igen efter 6 dage såfremt du ikke har udviklet skaden. Årsagen er at fiskeolie bevirker en dårlig helingsprocess og større blødningsrisiko som kan bevirke yderligere komplikationer ved heling af din skade.

RICEM princippet – Din førstehjælp til akut skade

Ovenstående handlingsplan hedder RICEM princippet. Som vi vil uddybe lidt mere om. Dette kan du nemlig selv gøre for hurtigst muligt at komme tilbage til fuld aktivitet og bevægelighed.

R= REST
som nævnt ovenfor er det første du skal, og det bedste du kan, gøre at indstille den aktivitet som du er i gang med. Se det som livreddende førstehjælp – “stands ulykken”. Du vil nemlig kun forværre skaden ved at fortsætte din aktivitet og du har ingen jordisk chance for at vurdere skadens omfang.

I = ICE!
Isposen på, hvis ikke du har en ispose så vær kreativ og sørg for nedkøling af det skadede område hurtigst muligt. Det kan fx være rindende koldt vand. Fordelen ved nedkøling af området med den akutte skade vil du rigtig gerne have. Nedkølingen vil nemlig standse blødningen, der sker inde i musklernes blodbaner og kapillærnet.

Ofte kan du ikke se blødningerne umiddelbart lige efter skaden er sket. Blødningen vil typisk også forårsage hævelse af det skadede område. Nedkølingen behjælper altså at stoppe den uhensigtsmæssig blødning omkring skaden og hjælper på at aftage hævelse.

Husk for guds skyld at du aldrig må lægge is direkte i kontakt med huden da dette kan give forfrysninger. Og det ønsker du ikke!  Frem med en strømpe, håndklæde etc. Foretag nedkølingen i omgange af 20 minutter. 20 minutter med is på, 20 minutter med is af.

Fortsæt sådan i minimum 2 timer gerne helt op til 8 timer. Længere end 8 timer vil ikke skade, hvis du skulle sidde med det som spørgsmål. Det vil stadig hjælpe, men ikke så effektivt som i starten da blødningen her gerne skulle være begyndt at koagulere/størkne. Den efterfølgende blå/lilla/grønne farve du vil se på det skadede område, er blødningen der opløses og strømmer med ud i det omkringliggende væv.

C= COMPRESSION

Som vi beskrev i afsnittet ovenover må du gerne være kreativ her. Det er jo langt fra altid, at man lige har et elastikbind eller forbinding med i tasken. Det bedste du kan gøre, er at binde området ind med et støttebind eller skadesbind. Bind aldrig området ind i noget der ikke kan give sig, det kunne være uelastisk sportstape. Du kan med fordel binde området ind og lægge is ovenpå efter den første nedkøling. Kompressionen hjælper med at trykke blodet væk fra det skadede område og dermed standse blødning og skadens udvikling.

E= ELEVATION
Elevér det skadede område således det bliver løftet til over hjerteniveau. Den letteste måde at gøre dette på, vil typisk være at lægge dig ned og hæve det ekstremitet du har skadet. Det er ofte en eller dele af en ekstremitet (arme/ben) der bliver akut skadet. Du kan med fordel stable noget til at holde det skadede område oppe, således du kan slappe af i området. Kroppen fungerer nemlig så smart, at hvis du bruger en muskel, så strømmer blod og ilt til musklen så den kan arbejde. I dette tilfælde ønsker vi jo at lette blodvolumen for at beherske skaden.

Skulle du være så uheldig at få en fibersprængning eller forstrækning i fx maven eller lysken, så må du op på hovedet at stå ;-). Så forsøger du at følge resten af RICEM princippet så godt du kan. Under alle omstændigheder vil det være godt at lægge dig vandret, således området som minimum er i plan med hjertet og ikke under.

M= MOBILISATION!
Bevæg det skadede led, sene eller muskel så hurtigt som muligt efter den første omgang nedkøling (20 minutter). Bevægelserne skal være små og kontrollerede. Bevægelserne laves ca. 1 gang i timen af 10 gange små bevægelser. Alle mobiliserende bevægelser skal foregå indenfor din smertegrænse, det må altså ikke gøre decideret ondt! Du må ikke fremprovokere smerter (stiksmerter, strålesmerter) ved udførelse af den mobiliserende bevægelse. Det må gerne være ømt, men det må ikke gøre ondt.

Zency Lokationer

Zency
4.9
Baseret på 164 anmeldelser
×
js_loader