Blog >> Alt om det at være massør

Alt om det at være massør

Alt om det at være massør

Du føler måske selv, at du har nogle kyndige hænder som kan yde et godt stykke arbejde. Men at være massør handler om mere end at bruge hænderne. En god massør er også empatisk, tålmodig og passioneret. Når du både bruger hjernen og hjertet, hjælper du folk med at forbedre deres liv og skabe et større overskud i hverdagen.

Indholdsfortegnelse

Krav til at blive massør

At blive massør kræver en solid forståelse af kroppens anatomi, fysiologi, og sygdomslære, samt en passion for at hjælpe mennesker med at forbedre deres velvære. Grundlæggende færdigheder i empati og patientkommunikation er også essentielle for at kunne imødekomme kundernes individuelle behov effektivt.

Uddannelsesvarighed

Varigheden af en massøruddannelse varierer, alt efter hvilken type uddannelse og eksamen du vælger. Fuld tid eller deltid er to almindelige muligheder, hver med deres egne fordele.

En intensiv uddannelse kan gennemføres på kortere tid, typisk mellem 3-8 måneder, mens weekend- og ugekurser strækker sig over 1-3 år.

En dyb forståelse af anatomi og fysiologi kræver dedikeret studietid.

Det er vigtigt at vælge en uddannelse, der passer til din livsstil. Med fleksible muligheder som e-learning kan du tilpasse studierne efter din hverdag, uanset hvor du befinder dig.

Teoretisk og praktisk indhold

Uddannelsen til massør kombinerer både teoretisk viden og praktiske færdigheder for at sikre en omfattende forståelse af faget.

 1. Anatomi: Grundlæggende forståelse af kroppens opbygning og funktion.
 2. Fysiologi: Lære hvordan kroppens systemer fungerer og påvirkes.
 3. Sygdomslære: Forståelse af forskellige sygdomme og lidelser.
 4. Massage teknikker: Praktisk træning i forskellige massageteknikker.
 5. Patientkommunikation: Lær at kommunikere effektivt med klienter.

Den teoretiske del af undervisningen giver en solid baggrund i kroppens videnskab.

Den praktiske undervisning sikrer, at du får den nødvendige erfaring og færdigheder.

Specialiseringer inden for massage

Specialiseringer inden for massage kan variere fra sportsmassage, der fokuserer på at afhjælpe muskelskader og øge præstationer, til terapeutiske metoder, der retter sig mod stressreduktion og mental velvære. Der er også mulighed for at fordybe sig i rehabiliterende teknikker, som fokuserer på behandling af specifikke skader og kroniske lidelser.

Andre specialiseringer inkluderer graviditetsmassage, som er designet til at støtte gravide kvinder, samt børnemassage, der er tilpasset børns behov og udviklingstrin.

Sportsmassage

Sportsmassage er en effektiv metode til at afhjælpe muskelspændinger, forbedre blodcirkulationen og øge kroppens fleksibilitet. Denne type massage målrettes især mod personer, der er fysisk aktive.

Teknikken kan inkludere dybdegående tryk, kno-massage og strækøvelser. Sportsmassage tilpasses den enkeltes behov.

Formålet er at forebygge skader, genopbygge muskler og reducere muskelømhed efter intens fysisk aktivitet. Ved at løsne op i spændte muskler kan præstationerne forbedres.

Massagen hjælper også med at fremskynde restitutionen ved at øge blodgennemstrømningen og fjerne affaldsstoffer fra kroppen. Dette kan være særligt nyttigt efter sportsbegivenheder.

Selv om sportsmassage mest anvendes af professionelle atleter, kan alle med fordel benytte sig af denne behandlingsform. Det bidrager til en sundere og mere effektiv krop.

Endelig kan sportsmassage bruges som en forebyggende foranstaltning mod fremtidige skader, ved at holde muskelvævet smidigt og klart til fysisk aktivitet. Massørens rolle er derfor central i vedligeholdelsen af klientens helbred og velvære.

Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage, også kendt som klassisk massage, fokuserer på kroppens anatomiske opbygning med særligt henblik på muskler, sener og led.

Denne massageteknik er dybdegående og formålrettet, hvilket betyder, at massøren anvender specifikke teknikker til at opvarme og blødgøre muskelvævet før dybere behandling. Massøren starter som regel med stødende tryk for at varme musklerne op og derefter udføres dybdegående massage for at løsne spændinger helt.

Behandlingen afhjælper ikke alene muskelspændinger, men forbedrer også blodcirkulationen og hjælper med at udskille affaldsstoffer fra kroppen. På den måde arbejder den fysiurgiske massage med hele kroppen og dens funktioner for at øge kundens generelle velvære.

En succesfuld fysiurgisk massør skal have en grundig forståelse for kroppens anatomi og fysiologi for at kunne tilpasse behandlingen til hver enkelt kundes behov. Dette sikrer, at kunden får den mest effektive og afslappende behandling, samtidig med at eventuelle smerter og spændinger lindres. Massøren spiller en vigtig rolle i at forbedre kundens livskvalitet ved at reducere besvær og øge fysisk trivsel.

Velvære-massage

Velvære-massage er målrettet mod at reducere stressniveauer og fremme afslapning ved at arbejde med kroppens nervesystem.

 1. Reduktion af stresshormoner: Massagen hjælper med at mindske cortisol og andre stressrelaterede hormoner.
 2. Øget blodcirkulation: Teknikkerne anvendt kan forbedre blodgennemstrømningen, hvilket fremmer hurtigere restitution.
 3. Forbedret søvnkvalitet: Regelmæssig velvære-massage kan hjælpe med at reducere søvnløshed og forbedre søvnkvaliteten.
 4. Smertelindring: Massagen kan reducere muskelspændinger og mindske ubehag i kroppen.
 5. Mentalt velvære: Gennem fokus på ro og afslapning forbedrer massagen det mentale velvære og kan reducere symptomer på angst og depression.

Velvære-massage er således et godt valg for dem, der søger en holistisk tilgang til både fysisk og mentalt velvære.

Massøren anvender blide til moderate tryk for at stimulere kroppens afslapningsrespons og forbedre klientens samlede velbefindende.

Populære massageskoler i Danmark

Danmark har flere anerkendte massageskoler, der tilbyder høj kvalitet og omfattende uddannelser. AtWork og Tengbjerg Massørskole er blandt de mest prominente, kendt for deres intensive programmer og erfarne undervisere.

Massørskolen Fyn og Innowell er også fremtrædende, især for deres fleksible undervisningsmodeller, der inkluderer E-learning og fjernundervisning. Disse skoler tilbyder specialiserede kurser, der spænder fra sportsmassage til fysiurgisk massage, og sikrer dermed, at de studerende får en alsidig og grundig træning.

AtWork

AtWork blev stiftet i 1992 af Camilla Hilbrands, med visionen om sundhed på arbejdspladsen.

Sundhed og trivsel i arbejdsmiljøet er stadig kernen i AtWorks filosofi.

Uddannelserne hos AtWork spænder bredt og inkluderer både massør, personlig træner, kostvejleder og zoneterapeut. De tilbyder undervisning både fysisk i hele landet samt online, hvilket giver stor fleksibilitet.

Udover grunduddannelserne tilbyder AtWork også en række efteruddannelseskurser. Disse inkluderer bl.a. skadesterapi og stresshåndtering. AtWork udmærker sig ved at have et hold af erfarne undervisere, som sikrer kvaliteten af undervisningen og den praktiske træning. Når du vælger en uddannelse hos AtWork, investerer du i en solid faglig grundviden og bedre jobmuligheder.

Tengbjerg Massørskole

Tengbjerg Massørskole, grundlagt i 2001 af Jeppe Tengbjerg, tilbyder omfattende uddannelser inden for massage og kropsbehandling.

 • Massøruddannelse
 • Zoneterapeutuddannelse
 • Akupunkturuddannelse
 • Efteruddannelser: Skadesterapi, Muskelterapi
 • E-learning: Fleksibel fjernundervisning

Skolen er beliggende i Næstved og tilbyder både teoretiske og praktiske lektioner.

Der lægges stor vægt på anvendelighed og kundehåndtering gennem praktisk træning.

Innowell

Innowell blev stiftet i 2005 af Brian Moesgaard. Innowell tilbyder fjernundervisning med mulighed for, at uddannelse/r kursus indeholder lige så meget teori og praksis som et traditionelt studie.

Fjernundervisnings-metoden hos Innowell er designet til at kunne imødekomme den enkelte studerendes behov med stor fleksibilitet. Studerende kan således tage deres uddannelser online, hvilket gør det muligt at kombinere studierne med andre forpligtelser, uanset hvor man befinder sig.

Innowells platform sikrer, at både teoretiske og praktiske dele af uddannelsen bliver dækket grundigt. Dette giver de studerende en omfattende læringsoplevelse, uanset om de studerer fra Danmark eller andre steder i verden.

Metoden tillader desuden underviserne at følge med i elevernes udvikling og aktiviteter. Denne kontinuerlige feedback og support sikrer, at de studerende får det maksimale udbytte af deres uddannelsesforløb, hvilket gør Innowell til en foretrukken løsning for mange.

Karrierevalg som massør

At vælge en karriere som massør, er valget om at dedikere sig til menneskers trivsel og velvære. Massørfaget kræver både teknisk kunnen og en dyb empatisk forståelse, som kan forbedre klienters livskvalitet gennem fysisk og mental støtte.

En karriere som massør kan være både berigende og fleksibel. Man kan vælge at arbejde i spas, fitnesscentre, klinikker eller starte sin egen virksomhed. Uanset hvilken vej man vælger, er der en konstant efterspørgsel på dygtige massører, hvilket sikrer gode muligheder på arbejdsmarkedet.

Egen virksomhed

At starte egen virksomhed kan være en stor udfordring.

Selvstændighed kræver meget mere end blot teknisk kunnen. Det indebærer også en betydelig indsats i markedsføring, kundehåndtering og forretningsadministration. Udover at behandle klienter, skal du også holde styr på økonomi, regnskaber og diverse administrative opgaver, der følger med ejerskab af en virksomhed.

Du skal have en klar forretningsplan.

Valg af lokation er også væsentlig – at finde et centralt sted med let adgang for kunder kan være afgørende for succes. Husk, at selvom centrale steder ofte har højere lejeudgifter, kan de også tiltrække flere kunder.

Netværk er essentielt for en startende virksomhed. Overvej at deltage i faglige netværk og lokalbusinessgrupper for at opbygge relationer og få anbefalinger. Dette kan styrke din position og hjælpe med at skabe en stabil kundebase.

Ansættelse på klinik

Ansættelse på en klinik som massør kan give en stabil start, særligt for nyuddannede, der ønsker at opbygge erfaring under etablerede rammer.

Erfaringen opnået fra en klinik anses ofte som værdifuld.

Du kan forvente en fast arbejdsgang med mange muligheder for læring fra erfarne kolleger.

Fordelen ved at arbejde på en klinik er at slippe for administrativt arbejde.

Her fokuserer du primært på klienterne og fordyber dig i behandlingerne uden bekymring om markedsføring og økonomi.

At arbejde på en klinik kan desuden give adgang til et bredt klientel og kontinuerlig opdatering af faglig viden gennem interne kurser og workshops.

RAB-godkendelse

Registreret Alternativ Behandler (RAB) er en kvalitetsmærkning indenfor den alternative behandlingsbranche. Det er en blåstempling, som signalerer sikkerhed og faglig dygtighed overfor kunderne.

For at opnå RAB-godkendelse skal man opfylde en række minimumskrav.

Disse krav inkluderer både uddannelsesmæssige kvalifikationer og praktisk erfaring, hvilket sikrer klienten den bedste behandling.

En RAB-godkendt massør har gennemført en godkendt uddannelse og yder opdateret behandling.

For at vedligeholde sin RAB-godkendelse kræves der løbende efteruddannelse og faglig udvikling.

Faglig viden og fortsat læring sikrer, at massøren er ajour med de nyeste metoder. Dette skaber tryghed og tillid hos klienterne.

Fremragende
5.0
Baseret på 593 anmeldelser
Charlotte T.
Charlotte T.
Skøn massage. Den bedste jeg har fået, og jeg har prøvet mange 😀
John H.
John H.
Super god service og behandling
Lene D.
Lene D.
God og hjælpsom massage.Venlig og behagelig atmosfære og massør.
js_loader

Læs vores andre informative artikler

Stofskifteproblemer forklaret

Stofskifteproblemer

Stofskifteproblemer Metabolic problems, også kendt som stofskifteproblemer, er en bred term, der dækker over en række forskellige tilstande, der påvirker kroppens evne til at omdanne mad til energi. Disse problemer kan være mildt generende eller alvorligt invaliderende og kan påvirke alt fra din vægt til dit humør og din generelle

Den ultimative guide til hjemmearbejde og hvordan du bedst gør dette

Den ultimative guide til hjemmearbejde

Den ultimative guide til hjemmearbejde Til dig der er begyndt at arbejde hjemmefra, eller har gjort det længe og som ønsker at passe på sig selv. Vi har samlet alt hvad du skal vide omkring arbejdsstilling, indstilling af bord, stol og dét at skifte din arbejdsstilling løbende. Målet med artiklen

Styrk immunforsvaret med massage​

Styrk immunforsvaret med massage

Styrk immunforsvaret med massage I en tid, hvor vores sundhed er mere vigtig end nogensinde før, er det essentielt at finde måder at styrke vores immunsystem på. En af de mest effektive og naturlige metoder til at forbedre vores immunforsvar er massage. I denne artikel vil vi udforske, hvordan massage

DM i massage

Hvad kræver det at blive massør?

Blog >> Alt om det at være massør Alt om det at være massør Du føler måske selv, at du har nogle kyndige hænder som kan yde et godt stykke arbejde. Men at være massør handler om mere end at bruge hænderne. En god massør er også empatisk, tålmodig og

Fordele ved Isbad

Fordele ved isbad

Blog >> Fordele ved isbad Fordele ved isbad Isbade er en populær metode inden for sport og fitness, der tilbyder en række sundhedsmæssige fordele. Fra at hjælpe med genopretning efter træning til at forbedre din mentale sundhed, kan isbade være en effektiv del af din sundheds- og velværerutine. I denne

Styrketræning er nu en officiel anbefaling fra sundhedsstyrelsen - læs mere her

Sundhedsstyrelsen Anbefaler Styrketræning: Et Sundt Skridt Fremad

Styrketræning er nu officielt anbefalet af Sundhedsstyrelsen i Danmark. Dette er et stort skridt fremad i retning af at fremme en sund livsstil blandt befolkningen. Med denne nye anbefaling bliver det klart, at styrketræning ikke kun er for atleter eller dem, der ønsker at bygge muskler. Det er en væsentlig del af en sund livsstil, der bidrager til bedre helbred og velvære.

DM i massage

DM i massage

Blog >> Fordele ved isbad DM i massage – hvad er det for en størrelse? Til DM i massage mødes landets dygtigste massører for at konkurrere i denne vidunderlige skabelseskunst. Her bedømmes de på teknik, nærvær, og evnen til at skabe en helende oplevelse; en talentudfoldelse hvor deres hænder fortæller

5 Fordele ved Firmamassage

Fordele ved firmamassage

Fordele ved firmamassage Virksomhedsmassage er en potentiel game-changer på arbejdspladsen. Det kan gøre en stor forskel for både medarbejdere og virksomheden som helhed. I denne artikel vil vi dykke ned i fordele ved virksomhedsmassage og hvordan det kan omsættes til konkret værdi for alle involverede. 100% tilfredshedsgaranti Din behandling hos