Fysiurgisk massage

Har du ømme muskler, eller tilbagevendende ondt i ryg og lænd?
Fysiurgisk massage gør brug af helt unikke teknikker der løsner dine muskler og udskiller affaldstoffer. Dette giver dig mere mobilitet og større velvære. 

Hvad er fysiurgisk massage?

Selve navnet ‘fysiurgisk massage’ udspringer fra fysiurgi og massage. Ordet fysiurgi kommer af græsk physis, som betyder natur, og afledning af ergon, som betyder arbejde.

Fysiurgi tidligere brugt som betegnelse for det lægelige speciale, der beskæftiger sig med bevægefunktionens fysiologi og sygdomme. Dette kunne være idrætsskader, overbelastningsskader, neurologiske sygdomme, ortopædkirurgiske sygdomme og gigtsygdomme osv.

Fysiurgisk massage betyder at, der behandles lidelser i bevægeapparatet ved hjælp af specielle massageteknikker.

Massagen er opbygget ud fra bevægefunktionens anatomi og fysiologi, hvor de forskellige teknikker tilgodeser diverse muskler, sener, ledbånd og knogler, hvor målet er at få bevægeapparatet til, at arbejde optimalt og smertefrit hos klienten.

Fysiurgisk massør er en lægeeksamineret uddannelse. Det er den for at sikre, at massøren har tillært sig den lægefaglige korrekte måde at behandle og massere klienter på. Endvidere er der bag uddannelsen en brancheforening, som stiller krav til uddannelsens forløb, omfang, varighed, pensum og niveau. Det er en kvalitetssikring for dig som klient.

Fysiurgisk massage er den mest udbredte og efterspurgte massage i vesten til lindring af smerter, lidelser og skader i bevægeapparatet. Massageteknikkerne indebærer både greb med og uden massageolie. Fysiurgisk massage er også yderst effektivt til behandling af overbelastningsskader. Om ikke andet sikrer titlen ‘Fysiurgisk massør’ at behandleren har uddannelse på et højt fagligt niveau.

Fysiurgiske massageteknikker har det formål at få bevægeapparatet til at fungere optimalt og oprette eventuelle vævskader. Massagen genopretter balancerne i vævet ved bl.a. at øge blodcirkulationen i vævet og musklerne. Det hjælper at de fjerne kapilærnet åbnes og blodgennemstrømningen tvinger affaldsstoffer med tilbage til leveren, hvorfra de udskilles.

Fysiurgisk massage der gør en forskel for dig

Hos Zency tager vi vores klienter alvorligt og interesserer os derfor for en, holdbar og måske tværfaglig, langsigtet løsning. Vi er ikke interesseret i at have “svingdørs” klienter. Vi er modsat interesseret i at gøre den endelige forskel for vores klienter og hjælpe dem med de problematikker de oplever. Det gælder uanset om end det er skader eller smerter, som er opstået ved forkerte/uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller det er akutte skader pådraget under fald eller sport/motion.

Vi hos Zency brænder for det vi laver og vi arbejder altid løsningsorienteret sammen med klienten. Vi hjælper og har hjulpet rigtig mange mennesker med at opnå en bedre hverdag, bedre sportspræstation eller med at opnå en smertefri hverdag. 

Står du som arbejdsgiver men medarbejder der oplever smerter i arbejdet er det noget der kan have stor betydning for sygefraværet og ikke mindst effektiviteten. Derfor kan du gør som mange andre og lave en aftale omkring firmamassage. Tag endelig fat i os for en individuel løsning der passer jer.

Har du lyst til selv at gøre noget for din egen sundhed, eller dine medarbejders, så har vi lavet nogle faglige indlæg omkring div. problematikker. Du finder dem under Guide til ondt i knæet, guide til hjemmearbejde og guide til ondt i ryggen. Her arbejder vi holistisk omkring de pågældende smerter som tusindvis af mennesker oplever hver dag og som kan være temmelig invaliderende og livskvalitetsnedsættende. Vi håber de må hjælpe!

Fordele ved fysiurgisk massage

Zency Fysiurgisk Massage udført af en uddannet og kvalitetssikret massør

Den professionelle fysiurgiske massage vi tilbyder, har en lang række forebyggende og restituerende virkninger på kroppen. Fordelene viser sig både i selve bevægeapparatet og kroppens fysiologi. Bl.a. kan det nævnes:

  • Genoprettelse og genopbygning af vævets fysiologi
  • Afslappet og afspændt krop
  • Bedre søvn
  • Lavere puls og blodtryk
  • Positiv effekt på centralnervesystemet, herunder frigivelse af lykke hormoner og halvering af stresshormon.
  • Kroppens immunforsvar styrkes
  • Muskelsmerter, muskelspændinger og ømhed lindres
  • Din fordøjelse påvirkes positivt
  • Højere indre sundhed
  • Kolesteroltal sænkes

Hvordan foregår fysiurgisk massage?

Som erfaren fysiurgisk massører kan vi alene ved at screene dig med øjnene og fingrene få et overblik over din krops tilstand. Vi vil blive klar over om du har muskler, som arbejder uhensigtsmæssigt for lidt eller for meget. Vi vil kunne se og mærke uligheder, skadet- og spænd eller kort væv. Alle vores massører laver en grundig screening og fører journal over din behandling. Dette er din garanti for, at når du besøger os igen, så er der dokumentation for hvad den seneste behandling indebar. Dette giver det bedste grundlag for at tilpasse behandlingen og opnå det bedste resultat. Alle vores massører bruger godkendt journalstyring der overholder alle privatlivs og GDPR regler.

Ud fra denne professionelle screening samtaler vi med klienten og sammensætter den korrekte behandling til lige netop denne klient. Vi oplever mange tilfælde, hvor det giver mening at kombinere den fysiurgiske massage med en af vores andre massageteknikker, hvorfor vi altid skræddersyer behandlingen ud fra den enkelte klient.

Vi igangsætter planen af behandlingen så snart vi ved hvad klientens anamnese består af, samt hvilke ønsker klienten har til behandlingen, men det er først når vi fysisk har klienten i klinikken, hvor vi foretager screeningerne, vi fastlægger den endelige behandlingsplan til pågældende konsultation.

Under konsultationen vil vi løbende tilpasse behandlingen efter hvor samarbejdsvillig klientens væv er.

Efter screeningen modtager klienten instrukser i behandlingen og behandlingen går i gang. Såfremt vi vurderer at der skal bruges oliefrie teknikker, laver vi disse først i behandlingen. De olierede massagegreb vil altid først blive anvendt i behandlingen efterfølgende.

Behandlingen kan enten bestå af massage på et udvalgt område på kroppen eller det kan bestå, eller være en del af en fullbody massage. Teknikken sikrer at hver muskel bliver masseret i helt i dybden.

Det betyder ligeledes, at det er en forholdsvis hård massage, der ikke er afslappende. Det er nærmere modsætningen til wellnessmassage. Intet er dog umuligt, vi kan skræddersy behandlingen specielt til pågældende klient så vi mikser teknikkerne og imødekommer eventuelle ønsker om afslappende behandling.

Vi tilbyder vores populære Fysiurgisk massage i Roskilde men også mange flere steder. Du ser dette på den pågældende massørside ved at finde din lokale massør på vores massør prisliste side.

Indholdsfortegnelse

Zency Lokationer

Zency
4.9
Baseret på 146 anmeldelser
×
js_loader