Wellness massage

Wellness massage

Wellness massage er en enestående mulighed for, at du kan give dig selv den mest ultimative selvforkælelse. I en travl og stressfyldt hverdag hvor arbejde, familie og praktiske ærinder står for skud, er det vigtigt at kunne finde et pusterum, hvor du kan stoppe op og mærke dig selv.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Wellness massage

Som tidligere stress-, angst-, og depressions ramt person ved jeg utrolig meget om trangen, og behovet, for wellness og afslapning. Jeg ved både, hvor svært det er at give sig hen til omgivelserne og jeg ved, hvor meget godt der kommer ud af det.

Wellness massage har rigtig mange gode egenskaber, for alle mennesker. Uanset om du har spændinger i kroppen, er stresset på jobbet eller får massagen udelukkende for din fornøjelsens skyld.

Jeg bruger gerne betegnelsen “Oxytocin massage” omkring wellness massage. Det gør jeg, fordi det er faktisk lige netop det wellness massage er.

Oxytocin er et hormon, faktisk er det dét hormon, der også omtales som kærlighedshormonet/krammehormonet. Ved wellness massage stimuleres kroppen på sådan vis, at der bliver sendt besked til hjernen om at øge produktionen af Oxytocin. I og med oxytocin hormonet øges i blodet sænkes samtidig kortisol (stresshormon).

Når vi bliver berørt, eller når der opstår friktion i vævet (fx når huden stryges/nusses ved massage, afspænding eller anden behandling) så stimuleres kroppen til at udløse en masse glædeshormoner og endorfiner.

For uden oxytocin kan jeg nævne serotonin og dopamin. Kort opsummeret, så aktiverer wellness massage (de massageteknikkerne jeg bruger ved Zency Massage) den del af hjernen, der er forbundet med følelser af lykke, glæde, kærlighed og tilfredshed, og samtidig er forbundet med produktionen af stresshormoner, som i store mængder og i længerevarende tilfælde kan nedbryde kroppen. Du finder en Wellness Massage hos bla. massage Viborg.

Ønsker du at læse mere om Symptomerne på Stress kan du gøre det her: Stress Symptomer.

Hvordan foregår en wellness massage?

En wellness massage foregår på følgende måde:

 1. Du bliver budt velkommen på vores professionelle klinik.
 2. Vi starter med hurtigt at identificere formålet med din behandling. Har du et ønske, udover wellness, at vi også får løst en problemstilling kan dette tages med.
 3. Du kommer på briksen og ligge og behandlingen startes op.
 4. Ud fra samtalen skræddersyer din behandler dit behandlingsforløb således vi opnår størst muligt virkning. Under behandlinge spørger vi ind til hårhed og andre ønsker. Du er også altid velkommen til selv at komme med justeringer til din wellness massage behandling.
 5. Efter behandlingen får du en tår vand at drikke og såfremt det giver mening nogle gode råd med for at underbygge behandlingen.
 6. 2 dage efter behandlingen modtager du en besked hvor vi spørger ind til hvordan du har det efterfølgende.

Har du yderligere spørgsmål til forløbet på din wellness massage er du meget velkommen til at kontakte os på 70605900 eller kontakt@zency.dk.

Fordele ved wellness massage

Herunder har jeg lavet en liste i punktform, med nogle af de mange fordele du kan høste, ved at modtage wellness massage hos Zency Massage:

 • Fremmer optagelsen af næringsstoffer fra kosten i kroppen
 • Afslapning i muskulaturen
 • Sænker stressniveauet i kroppen med op til 50%
 • Din søvnkvalitet forbedres
 • Kroppens immunforsvar styrkes
 • Indholdet af Oxytosin (kærligheds- og kramme hormon) i blodet øges med op til 50%
 • Indholdet af serotonin og dopamin (lykkehormonerne) i blodet øges med ca. 30%
 • Dit total kolesteroltal sænkes
 • Dit blodtryk og puls falder
 • Du vil opleve færre smerter/gener end før massagen pga. smertetærsklen øges
 • Din fordøjelse forbedres
 • Det kan være fertilitet-stimulerende for både mænd og kvinder
 • Det kan være ve-stimulerende op til fødsel
 • Efterfødsels fordele som at sårhelingstiden mindskes med 50% (fx såret efter moderkagen og eventuelle vaginale bristelser)
 • Du vil føle mindre irritation, aggressivitet, ængstelighed, vrede og bekymring
 • Du vil få en større følelse af glæde og velvære
 • Du vil få løsnet spændte muskler og opleve at massagen medvirker til opheling af eventuel muskelskade

Behandling af fibromyalgi

Helt overordnet set, så søger langt de fleste af os massage når vi oplever muskelsmerter og gener i bevægeapparatet. Og det er en rigtig god idé. Der findes rigtig meget forskning på området og alle resultater peger på, at massage kun har fordele. Der kan altså absolut ingen skade ske, ved at modtage wellness massage eller professionel massagebehandling (ved deciderede skader).

Vi har alle prøvet at føle os tunge i kroppen, lagt forkert om nakken og fået ondt i ryggen, siddet lidt for meget ved pc’en eller med mobilen og som resulterede i hovedpine – det er helt klassiske eksempler på, hvorfor vi søger til massør og får massage.

Men for en gruppe mennesker, er disse smerter i muskulaturen og bevægefunktionen desværre hverdag. Fibromyalgi er en, sent, anerkendt sygdom. Sygdommen består af uforklarlige muskelsmerter i meget høj grad. Er du blandt denne gruppe af mennesker, er du nu landet et sted, hvor jeg virkelig anderkender den store frustration og smerte du lider under i dagligdagen.

Hos Zency Massage forstår vi, HVOR frustrerende det er ikke at kunne få en forklaring på sine smerter og problematikker. Du er på lægefaglig uforklarligvis blevet den uheldige ejer af en sygdom, som der ikke findes nogen behandling i mod. Der er kun massage, som ikke kan helbrede men blot lindre dine smerter. 

Flertallet af os søger til en massør når vi oplever muskelsmerter og som jeg kort var inde på før, så giver det fantastisk god mening.

Massage kan nemlig formindske myoser i muskelvævet (muskelinfiltrationer som de fleste mennesker oplever at have på et tidspunkt i livet og som kan være både generende og smertefulde). Smerterne og ømheden myoserne forårsager skyldes dels nedsat mikro-cirkulation i området (tillukkede kapillærnet i kredsløbet) og dels ophobning af affaldsstoffer. Begge dele kan massage hos Zency Massage afhjælpe.

I andre tilfælde søger vi en professionel massør fordi vi har en specifik problematik med vores krop, dette kunne være en overbelastnings- eller akut skade. Der kan være ødelagt væv, der har brug for genoprettelse for at smerterne og generne forsvinder. De professionelle massageteknikker vi benytter under behandlingen kan nemlig smidiggøre arvæv og sener. Endvidere virker massagen forkortende på ophelingstiden og restitutionsfremmende.

Hos Zency tilbyder vi også Svensk Massage som du kan læse om her.

Fremragende
5.0
Baseret på 684 anmeldelser
Birgitte L.
Birgitte L.
Jeg er glad for at komme der, det er super professionelle
Thea Stauning Breuer (.
Thea Stauning Breuer (.
Jeg fik den bedste behandling af Helle hos Zency Ringsted. Hun er vidende om kroppen og kunne hurtigt finde ud af hvor der skulle masseres i dybden. Jeg har allerede bestilt min næste behandling.
Therese S.
Therese S.
Dejlig sportsmassage! Jelena var meget lyttende 🙌🏼💫
js_loader

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Svensk Massage af uddannede massører

Digiti manus

Akut massage

Akut massage

Skuldermassage - Sænk skuldrene med en afslappende massage - Kopi

Skuldermassage

Svensk Massage af uddannede massører

Svensk Massage

Svensk Massage af uddannede massører

Abduktion

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler