Af: Morten Wolter Andersen – Anatomi nørd og udddannet behandler / 14. juli 2023

Wellness massage

Wellness massage er en enestående mulighed for, at du kan give dig selv den mest ultimative selvforkælelse. I en travl og stressfyldt hverdag hvor arbejde, familie og praktiske ærinder står for skud, er det vigtigt at kunne finde et pusterum, hvor du kan stoppe op og mærke dig selv.

Wellness massage

Som tidligere stress-, angst-, og depressions ramt person ved jeg utrolig meget om trangen, og behovet, for wellness og afslapning. Jeg ved både, hvor svært det er at give sig hen til omgivelserne og jeg ved, hvor meget godt der kommer ud af det.

Wellness massage har rigtig mange gode egenskaber, for alle mennesker. Uanset om du har spændinger i kroppen, er stresset på jobbet eller får massagen udelukkende for din fornøjelsens skyld.

Jeg bruger gerne betegnelsen “Oxytocin massage” omkring wellness massage. Det gør jeg, fordi det er faktisk lige netop det wellness massage er.

Oxytocin er et hormon, faktisk er det dét hormon, der også omtales som kærlighedshormonet/krammehormonet. Ved wellness massage stimuleres kroppen på sådan vis, at der bliver sendt besked til hjernen om at øge produktionen af Oxytocin. I og med oxytocin hormonet øges i blodet sænkes samtidig kortisol (stresshormon).

Når vi bliver berørt, eller når der opstår friktion i vævet (fx når huden stryges/nusses ved massage, afspænding eller anden behandling) så stimuleres kroppen til at udløse en masse glædeshormoner og endorfiner.

For uden oxytocin kan jeg nævne serotonin og dopamin. Kort opsummeret, så aktiverer wellness massage (de massageteknikkerne jeg bruger ved Zency Massage) den del af hjernen, der er forbundet med følelser af lykke, glæde, kærlighed og tilfredshed, og samtidig er forbundet med produktionen af stresshormoner, som i store mængder og i længerevarende tilfælde kan nedbryde kroppen. Du finder en Wellness Massage hos bla. massage Viborg.

Fordele ved wellness massage

Herunder har jeg lavet en liste i punktform, med nogle af de mange fordele du kan høste, ved at modtage wellness massage hos Zency Massage:

 • Fremmer optagelsen af næringsstoffer fra kosten i kroppen
 • Afslapning i muskulaturen
 • Sænker stressniveauet i kroppen med op til 50%
 • Din søvnkvalitet forbedres
 • Kroppens immunforsvar styrkes
 • Indholdet af Oxytosin (kærligheds- og kramme hormon) i blodet øges med op til 50%
 • Indholdet af serotonin og dopamin (lykkehormonerne) i blodet øges med ca. 30%
 • Dit total kolesteroltal sænkes
 • Dit blodtryk og puls falder
 • Du vil opleve færre smerter/gener end før massagen pga. smertetærsklen øges
 • Din fordøjelse forbedres
 • Det kan være fertilitet-stimulerende for både mænd og kvinder
 • Det kan være ve-stimulerende op til fødsel
 • Efterfødsels fordele som at sårhelingstiden mindskes med 50% (fx såret efter moderkagen og eventuelle vaginale bristelser)
 • Du vil føle mindre irritation, aggressivitet, ængstelighed, vrede og bekymring
 • Du vil få en større følelse af glæde og velvære
 • Du vil få løsnet spændte muskler og opleve at massagen medvirker til opheling af eventuel muskelskade

Behandling af fibromyalgi

Helt overordnet set, så søger langt de fleste af os massage når vi oplever muskelsmerter og gener i bevægeapparatet. Og det er en rigtig god idé. Der findes rigtig meget forskning på området og alle resultater peger på, at massage kun har fordele. Der kan altså absolut ingen skade ske, ved at modtage wellness massage eller professionel massagebehandling (ved deciderede skader).

Vi har alle prøvet at føle os tunge i kroppen, lagt forkert om nakken og fået ondt i ryggen, siddet lidt for meget ved pc’en eller med mobilen og som resulterede i hovedpine – det er helt klassiske eksempler på, hvorfor vi søger til massør og får massage.

Men for en gruppe mennesker, er disse smerter i muskulaturen og bevægefunktionen desværre hverdag. Fibromyalgi er en, sent, anerkendt sygdom. Sygdommen består af uforklarlige muskelsmerter i meget høj grad. Er du blandt denne gruppe af mennesker, er du nu landet et sted, hvor jeg virkelig anderkender den store frustration og smerte du lider under i dagligdagen.

Hos Zency Massage forstår vi, HVOR frustrerende det er ikke at kunne få en forklaring på sine smerter og problematikker. Du er på lægefaglig uforklarligvis blevet den uheldige ejer af en sygdom, som der ikke findes nogen behandling i mod. Der er kun massage, som ikke kan helbrede men blot lindre dine smerter. 

Flertallet af os søger til en massør når vi oplever muskelsmerter og som jeg kort var inde på før, så giver det fantastisk god mening.

Massage kan nemlig formindske myoser i muskelvævet (muskelinfiltrationer som de fleste mennesker oplever at have på et tidspunkt i livet og som kan være både generende og smertefulde). Smerterne og ømheden myoserne forårsager skyldes dels nedsat mikro-cirkulation i området (tillukkede kapillærnet i kredsløbet) og dels ophobning af affaldsstoffer. Begge dele kan massage hos Zency Massage afhjælpe.

I andre tilfælde søger vi en professionel massør fordi vi har en specifik problematik med vores krop, dette kunne være en overbelastnings- eller akut skade. Der kan være ødelagt væv, der har brug for genoprettelse for at smerterne og generne forsvinder. De professionelle massageteknikker vi benytter under behandlingen kan nemlig smidiggøre arvæv og sener. Endvidere virker massagen forkortende på ophelingstiden og restitutionsfremmende.

Zency Lokationer