Sportsmassage

Dyrker du sport, og vil du gerne komme dine skader til livs eller undgå nye skader? Eller ønsker du at forbedre din sportslige performance? Så er den populære dybdegående sportsmassage helt sikkert noget for dig.

Hvad er sportsmassage?

Sportsmassage er et samsurium af forskellige massageteknikker, rettet mod sportsfolk, både elitesport udøvere og almindelige motionister, hvor der fokuseres på at forbedre deres præstationsevne og holde dem skadefri.

Sportsmassage hos Zency Massage hjælper med at forbedre atleternes og motionisternes forberedelse op til et mål eller til en konkurrence, samt hjælper dem til en generel bedre præstation på konkurrencedagen. Som sportsmassører kan vi hjælpe med at forbedre deres restitution, hjælpe dem med at overkomme skader. Sportsmassage kan afhjælpe at de erhverver sig nye skader. Vi tilbyder sportsmassage flere steder i landet bla. hos vores massør i Aalborg, massør i Aarhus, massør i Kolding og vores massør i Ringsted.

Med vores brede faglighed og baggrund indenfor sygepleje, personlig træning, kostvejleder og fysiurgisk massage (med speciale i sportsbehandling) er vi klædt fantastisk godt på, til at modtage alle typer klienter i min klinik, inklusiv dig. Vi tager vores erhverv meget alvorligt, vi er meget nørdede og vi brænder virkelig for at gøre en forskel for vores klienter.

Det betyder, at vi udskiller os på vores faglighed. Vi arbejder tværfagligt, hvilket er super spændende og hvilket giver rigtig god mening, fordi vi er alle drevet af flere forskellige mekanismer, der er med til at forme det liv vi lever og den krop vi har.

Vi ved fx at, og hvordan, kost, fordøjelse, søvn og stress påvirker dig og din præstationsevne, herunder udvikling og restitution af muskler. Hos Zency kan vi meget mere end “bare” udøve professionel massage. Vi vejleder også vores klienter, hjælper med træningsdosering, taler om kost, søvn, stress osv., fordi hvis vi kan se, at vi muligvis kan bidrage med nogle redskaber, som gør, at du som klient får en bedre hverdag, bedre træning m.m. så gør vi det.

Fordele ved sportsmassage

Sportsmassage er en meget effektiv massageform. Som sportsmassører bruger vi teknikker som kan udstrække, afspænde, blødgøre og effektivisere dine muskler.

Under sportsmassage behandlingen har vi et gennemgående fokus på at skabe et godt og gnidningsfrit kredsløbsflow i muskulaturen.

Den dybdegående sportsmassage, som vi giver, hjælper dit kredsløb og lymfesystem til at opnå et bedre og frit flow, den smidiggør og afslapper muskulaturen og frigiver hormoner, der er beroligende og sidst er det smertelindrende.

Ves sportsmassage vil du gennemgående opleve du større et velvære, en bedre restitution og præstation, bedre søvn, mindre stress i kroppen og større progression.

Det betyder, at vi udreder infiltreringer i muskulaturen som fx kan bestå af ophobninger af affaldsstoffer som laktat/mælkesyre, overarbejdende muskler (hvor aktin og myosin ikke længere arbejder hensigtsmæssigt) eller deciderede myoser som er kugler og kraftige ansamlinger i muskelvævet.

Sportsmassage hos Zency

Sportsmassage til musklerne

Massagen har en positiv virkning på kroppens nervesystem. Forskning på området viser entydigt, at massage påvirker hjernen til at stimulere frigivelsen af anti-stress hormoner, der ligeledes er smertelindrende, afspændende og forbedrer søvnen.

Det sker gennem de teknikker, som vi anvender i vores behandling. Stimuleringen sker fysisk ved berøringerne vi laver på huden, som er kroppens største organ og dermed også sanseorgan. Huden sender signaler til hjernen omkring de tryk og berøringer vi laver og påvirker hjernen til at frigive hormoner således du i hele kroppen efterfølgende oplever stort velbehag og ro. I sportsmassagen gør vi typisk brug af flere teknikker end blot sportsmassage. Ofte er teknikken og teorien bag Fysiurgisk massage inde over ligesom der ofte i dele af behandlingen vil blive brug teknikker var oliemassagen.

Sportsmassør

Zency Massage yder professionel sportsbehandling. Sportsmassagen sammensættes ud fra klientens case og situation. Teknikkerne består blandt andet af en kombination mellem bindevævsmassage, deep tissue (dybdevævsmassage), fysiurgisk massage (fysioterapeutisk inspireret massagebehandling) og oliemassage.

Der kan derfor være dele af behandlingen, som gives uden massageolie, da der kan være brug for at behandle med faste teknikker og greb.

Hvis du trænger til en omgang massage, hvor du gennemgående bliver løsnet godt op, så er sportsmassage lige noget for dig. 

Vi har hjulpet rigtig mange klienter, det gælder alt fra elitesportsfolk, men også helt almindelige motionister og mennesker, som fx oplevede gener som følge af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, længerevarende eller begyndende stress, eller helt akutte opståede skader.

Behandling af sports skader

En skade betegnes som enten langsomt tiltagende – eller akut smerte der opstår i muskelvæv eller senehæftninger. En skade vil i de fleste tilfælde udløse stærke smerter i form af jag/stik, eller en konstant ulmen og ømhed.

Samtidig vil bevægeligheden i skadesområdet typisk være betydelig nedsat. Smerteområdet kan både være ødemt (hævet) og lilla/blåt (sprængte blodkar) men det kan modsat også se helt almindeligt ud.

Behandling af ømme muskler

Det er ganske normalt at få ømme muskler efter motion og træning. Det er fuldstændig ufarligt og det der forårsager ømheden er, den muskelnedbrydning og ophobning af affaldsstoffer i musklerne. Under brug af muskler nedbrydes muskulaturen.

Det er først i restitutionen at musklerne genopbygges, hvorfor at hvile og søvn er en kæmpestor del af progression, udvikling og præstation.

Muskelømheden kan du reducere ved at lave noget dynamisk udstræk, eller afslutte træningen med lidt let cardio (kredsløbstræning) for at sende noget blod rundt i kroppen. Ømheden vil ellers forsvinde af sig selv.

Er du gravid anbefaler vi dig ikke vores sportsmassage med derimod vores gravidmassage til gravide eller måske endda vores populære wellness massage.

 

FAQ om sportsmassage

Sportsmassage arbejder i dybden af vævet på musklerne. Den enten løsner eller stimulerer muskelfibrene afhængig af ønsket udbytte.

Sportsmassage er en massageteknik der er velegnet til dig der dyrker sport som amatør eller professionel.
Du skal vælge en sportsmassage når du har en ny skade, gammel skade, ønsker at forebygge skader eller ønsker at forbedre din sportslige performance.
En skade kan behandles fra den er 48 timer gammel.
Nej. Vævet kan være vokset uhensigtsmæssigt sammen. Ved brug af teknikker fra b.la. Sportsmassage kan dette blødgøres og skabe fornyet mobilitet.
Nej. Vævet kan være vokset uhensigtsmæssigt sammen. Ved brug af teknikker fra b.la. Sportsmassage kan dette blødgøres og skabe fornyet mobilitet.
Ja! En sportsmassage senest 48 timer før din konkurrence vil forbedre din præstation på dagen.
Sportsmassagen går i dybden af musklerne og arbejder. Du skal derfor syntes dette er behageligt hvis du søger en behagelig massage.
Hvis det er første gang anbefaler vi en time, hverken mere eller mindre. Her er tid til at lokalisere skaden og starte behandlingen op uden at overbehandle.
Det er svært at sige og afhænger af skaden. Du vil dog se forbedringer efter 1 behandling. Kontakt os gerne hvis du vil have et estimat på antal behandlinger.
Du kan booke en tid med det samme og ofte har vi tider samme dag eller dagen efter.

Indholdsfortegnelse

Zency Lokationer

Zency
4.8
Baseret på 134 anmeldelser
×
js_loader