Hold i nakken sovestilling: Tips og tricks til smertefri søvn

Hold i nakken efter søvn kan være en smertefuld oplevelse, der forhindrer dig i at starte dagen på den rigtige måde. Men fortvivl ikke! I denne blogpost vil vi dele nogle nyttige tips og tricks til at undgå hold i nakken ved hjælp af de rette sovestillinger. Ved at følge disse råd kan du vågne op uden smerter og være klar til en produktiv dag.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Hvad er hold i nakken efter søvn?

Hold i nakken efter søvn kan være forårsaget af forskellige faktorer, herunder dårlig sovestilling. En af de bedste måder at undgå dette på er ved at korrigere din sovestilling. Det anbefales at bruge en pude, der understøtter din nakke og holder den i en neutral position. Undgå også kulde, da det kan øge risikoen for hold i nakken om morgenen.

Symptomer på hold i nakken efter søvn

Stivhed og ømhed i nakkeområdet er typiske symptomer på hold i nakken efter søvn. Du kan kan opleve svært ved at dreje hovedet og føle dig begrænset i din bevægelighed. Hovedpine eller migræne kan også være en konsekvens af hold i nakken, ligesom smerten ofte forværres ved bevægelse. Nogle personer kan desuden opleve en følelse af stramning eller spænding i musklerne. For at undgå disse symptomer er det vigtigt at kende de bedste sovestillinger samt korrigere eventuelle dårlige vaner, der bidrager til problemet. Oplever du mere at dit hold sidder i skulderen kan du med fordel læse vores artikel: Hold i skulderen.


Sovestillinger for at undgå hold i nakken

Rygsovestilling: Ved at sove på ryggen kan du opretholde en neutral nakkeposition, hvilket reducerer risikoen for hold i nakken. Placer en pude under knæene for at aflaste trykket på lænden og brug en hovedpude der har den rette højde for optimal støtte til nakken. Det betyder for langt de fleste den skal være lidt mindre end det typiske.

Sideliggende sovestilling: Hvis du foretrækker at sove på siden, skal du sørge for at holde din rygsøjle i ret linje ved hjælp af en korrekt størrelse pude mellem hovedet og skuldrene. Undgå foldning eller bøjning af nakken ved at bruge en pude, der fylder rummet mellem øret og skulderen men som ikke trykker hovedet op ad.

Maveleje sovestilling: Det er bedst at undgå denne stilling helt eller bruge et fladt pudeunderlag under hovedet for minimal belastning af nakkesegmenterne.

Rygsovestilling

Hovedpuden skal være lav og støttende for at opnå en korrekt rygsovestilling. For yderligere lindring, kan det også være gavnligt at placere en lille pude under knæene, hvilket hjælper med at opretholde den rette position i rygsøjlen.

Sideliggende sovestilling

Brug en pude mellem knæene for at aflaste nakken. Dette vil hjælpe med at opretholde en korrekt position af rygsøjlen og mindske trykket på nakken under søvn. Hold armen under hovedpuden for at støtte nakken. Ved at placere armen under hovedpuden skaber du ekstra støtte til nakken, hvilket kan reducere risikoen for hold i nakken efter søvn. Undgå at ligge på den samme side hele natten. Skift stilling regelmæssigt i løbet af natten for at undgå overbelastning af den ene side afnakken.

Maveleje sovestilling

Undgå maveleje, da det øger belastningen på nakken. Hvis du foretrækker maveleje, brug en flad og blød pude til hovedet.


Andre tips og tricks til smertefri søvn

Brug en ergonomisk pude for at understøtte nakken og holde den i en neutral position under søvn. Undgå brug af for høje puder, da dette kan skabe unaturlig bøjning af nakken. Udfør regelmæssige øvelser for nakken for at styrke musklerne og bevare fleksibiliteten.

Brug af ergonomiske puder

Vælg en pude med god støtte til nakken:

  • Undgå at belaste nakken under søvn ved at vælge en ergonomisk pude, der giver optimal støtte til nakken.

Prøv en memory foam-pude for øget komfort og støtte:

  • Memory foam-puder former sig efter kroppens konturer og giver både komfort og støtte til nakken under søvn.

Overvej at investere i en justerbar pude til at finde den optimale højde:

  • En justerbar pude gør det muligt for dig at finde den perfekte højde, som passer bedst til din sovestilling og forebygger hold i nakken.

Øvelser for nakken

En ting der er afgørende er at styrke og bruge sin nakke. Derfor kan det være en rigtig god ide at lave nogle øvelser til nakken der modvirker hold i nakken. Dette er både hvis du døjer med dette allerede idag men også hvis du ønsker at forebygge det. Ønsker du at læse mere om nogle gode øvelser du kan lave? Så kan du gøre det i vores artikel: Hold i nakken – gode øvelser.


Ønsker du at blive smertefri af din hold i nakken?

En af de behandlingsmetoder der har vist alleremest effektiv når det kommer til hold i nakken, er massage af en uddannet behandler. Når et hold opstår er det musklerne der spænder op og går i en for for chok mode. Præcis fordi en massør arbejder muskulært er en massør en af dine bedste mulighedeer for at bliver smertefri idag.

Hos Zency er vi alle uddannede og kvalitetsikrede massører. Derfor får du ikke bedre behandling end hos os. Vi arbejder dagligt med hold div. steder i kroppen og vores erfaring er derfor stor herindenfor. Book din tid allerede i dag hvis du ønsker at blive smertefri med det samme.

Fremragende
5.0
Baseret på 591 anmeldelser
Nor A.
Nor A.
Min mand fik massage fra Josh. Han var så glad for det. Han sagde at Josh lyttede til hvad han sagde og mærkede efter hans krop og derefter skræddersyet han en massage lige til ham. Kan klart anbefales:)
Bjarne H.
Bjarne H.
Rigtig god behandling af Mariia i trygge og behagelige omgivelser – vil helt klart anbefale Mariia til andre👍
Dorthe A.
Dorthe A.
Wau en god oplevelse.Den bedste massage/ behandling jeg længe har fået.Gik i dybdenFokuseret og dedikeret behandler.Kan varmt anbefalesDe bedste hilsner Dorthe
js_loader

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler