Af: Morten Wolter Andersen – Anatomi nørd og udddannet behandler / 14. juli 2023

Oliemassage

Døjer du med ondt i hovedet, spændingshovedpine, rygsmerter eller nakkestivhed? Så er oliemassage et fornuftigt bud på smertelindring.

Helkrops oliemassage

Den vel nok mest populære massagebehandling. Her gør vi brug af en rækker forskellige teknikker samt den lækreste dansk specialfremstillet olie.

Hos Zency massage tilbyder vi selvfølgelig også markedets mest populære massagebehandling som er en traditionel oliemassage. Denne behandlingsform består af en fullbody massage som er en helkropmassage, hvor hele kroppen arbejdes igennem.

Til oliemassagen gør vi brug af de lækreste danskproducerede olier med minimale ingredienser. Ud over at olierne fugter din hud skaber de rammerne for at give dig en vidunderlig og behagelig, dybdegående helkropsmassage eller områdemassage.

Oliemassagen udføres med hårdhed efter dit ønske og kan også sagtens være en kombination af både de blide-, medium- og hårde strøg og teknikker. Oliemassage er den mest kendte og brugte massageform i Danmark.

Med en oliemassage hos Zency Massage vil du både opnå bedre generelt velvære og lindrende resultater. Massagen sammensættes til en start efter dine ønsker og behov, men stadig med mulighed for at foretage ændringer undervejs i behandlingen.

Ondt i ryggen, skuldrene og nakken

Det betyder også, at vi under oliemassagebehandlingen kan vælge at arbejde mere specifikt med et område, det kunne f.eks. være ryg, nakke og skuldre. Det kunne være du er plaget meget af ondt i ryggen, ondt i nakken og hovedpine. Så vil sådan en fokusløsning typisk være noget vi vil anbefale dig.

Anbefalingen og konkret sammensætning af massagebehandlingen vil vi først kunne give dig under første konsultation når vi ser dig og taler med dig.

Olie massage, smerteområde eller helkropsmassage
Hos Zency massage tilbyder vi den populære oliemassage i forskellige længder. Du kan vælge mellem 60 min og 90 min.

Til en 60 minutters oliemassage kan du enten få en lækker, wellness eller dybdegående olie helkropsmassage eller du kan vælge at modtage prioriteret område smertelindring f.eks. med fokus på ryggen, skulderne og nakken.

Ved en 90 minutters olie massage kan du få en helkropsmassage, hvor vi arbejder enten dybdegående eller med wellness teknikker. Under helkropsmassagen vil der også være tid til at arbejde fokuseret med et smerteområde eller prioriteret område.

Massage mod hovedpine og lændesmerter

Hvis vi finder et område der trænger til ekstra fokus, eller at du kommer med en konkret problemstilling som hovedpine eller lændesmerter, så vil vi i samråd med dig prioritere dette under behandlingen, såfremt du ønsker smertelindring og ikke udelukkende velværemassage.

Du kan læse mere om din behandler under hver by som du eks. kan gøre det om Massør i Aalborg, Kim Nielsen, læs mere her eller vores klinik Massage Køge.

Oliemassage er godt mod stress, depression og angst

Det er bevist gennem flere forskningsforsøg at massage kan påvirke sindsstemninger eller -lidelser herunder f.eks. depression, stress og angst osv. Den positive påvirkning skyldes kroppens reaktion på oliemassagen. De teknikker jeg benytter til at behandle dig med, vil sætte gang i mange af kroppens processer som vil stimulere dit nervesystem til at sænke følelsen af stress, depression og angst.

Olie massagen stimulerer produktionen af oxytocin hormon som efterfølgende frigøres til blodbanerne. Det vil du opleve som en generel indre afslappelse og afspænding.

Helt nede på hormonniveau sker der det, at stresshormonet kortisol halveres ved oliemassagen og det påvirker dit humør, angst, puls og blodtryk positivt.

Endvidere sker der frigivelse af serotonin og dopaminhormonerne, som hører til blandt de hormoner, der i daglig tale kaldes for ”lykkehormoner”. Disse 2 hormoner øger vores glæde- og lystfølelse samtidig med at de hæmmer angst og irritabilitet.

Kort fortalt, på letforståeligt og almindeligt dansk, så aktiverer olie massagen den del af din hjerne, der er forbundet med følelserne af tilfredshed og lykke samtidig med massagen sænker dit stressniveau med 50%.

Døjer du med ondt i hovedet, spændingshovedpine, rygsmerter eller nakkestivhed er oliemassage hos Zency Massage et fornuftigt bud på smertelindring. 

Smertelindringen skabes som resultat af de teknikker, der bruges i behandlingen samt at muskulaturen fysisk afspændes og får et dybere kredsløbsflow. Oliemassage teknikkerne stimulerer tilmed dit nervesystem som sænker smerteoplevelsen og øger din smertetærskel.

På hormonniveau sker der det, at dopamin og serotonin frigives under massagebehandlingen. Disse hormoner omtales også ofte som lykkehormoner.

Og med god grund. Serotonin og dopamin stimulerer hæmmer nemlig smerteindtryk og smerterelaterede nerveimpulser.

Ønsker du at give en lækker gave til en du holder af kan du give et massage gavekort til en af vores uddannede massører i vores klinikker.

Indholdsfortegnelse

Zency Lokationer