Den ultimative guide mod migræne og hovedpine

Den ultimative guide mod migræne og hovedpine

Her på siden kan du læse alt omkring migræne og hovedpine. Du finder alt omkring årsager, symptomer og hvad du kan gøre ved det. Indholdet er fagligt gennemarbejdet.Rigtig god læselyst.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Hvilke hovedpiner findes der og hvordan skelner jeg mellem disse?

En hovedpine kan være voldsomt generende og livskvalitets nedsættende. Det kan derfor være svært at skelne mellem hvor din hovedpine ligger i hovedet. Det kan dog være værdifuldt at kunne lokalisere din hovedpine. Hvis du ved hvor hovedpinen sidder kan du nemlig i langt højere grad finde både årsag og den rette behandling hertil. I de følgende afsnit kan du læse om de forskellige slags hovedpiner og migræner der findes samt hvordan du lokaliserer hvad du har.

Hvordan skelner jeg mellem forskellige slags hovedpiner / migræner?

Det er afgørende at kunne skelne mellem din hovedpine af flere årsager. Årsagerne til hovedpine kan have være en af følgende:

  1. Influenza
  2. Behov for briller
  3. Lufttrykket
  4. Hormoner / menustration

Det kan derfor være godt at stille sig selv nogle spørgsmål relatertet til sin hovedpine og livsstil.
Nogle af de faktorer man bruger til at identificere sin hovedpine kan være lokationen af hovedpinen samt hvornår den opstår samt hvor længe den varer ved. Opstår den som små intesive anfald eller opstår den på særlige tidspunkter af dagen.
Ligeledes kigger man på om der kommer andre symptomer i forbinde med hovedpinen som eks. kvalme, øget lysfølsomhed for lys og lyde. Eller kommer hovedpinen i forbindelse med at øjet bliver rødt og løber i vand eller et øjenlåg bliver hævet og hænger. Disse symptomer kaldes autonome symptomer. En smertefuld hovedpine tilstand kaledes Hortons hovedpine. Ønsker du at læse mere herom kan du gøre det her: Hortons hovedpine: Årsager og effektive behandlingsmetoder.

Kig på følgende 5 elementer når du vil identificere din hovedpine/ migræne:

  1. Hvor på hovedet sidder hovedpinen?
  2. Opstår den samme tid på dagen?
  3. Er der andre symptomer som eks. et rødt øje eller andet?
  4. Kommer hovedpinen før eller efter kvalme?
  5. Er du i samme forbindelse blevet mere lys- og lydfølsom?

Er det spændingshovedpine eller migræne?

Migræne og spændingshovedpiner er de mest almindelige former for hovedpiner. Det kan være rigtig svært at skelne mellem disse to typer hovedpiner. Det er dog ikke uvæsentligt og her vil vi give et par tip til hvordan du skelner. Ønsker du at læse mere om hvordan en behandler kan fjerne din hovedpine og migræne kan du gøre det i linket.
Spændingshovedpine sidder typist i hele hovedet og er at finde i begge sider af hovedet.
Migræne beskrives typist som mere ensidig. Desværre, fristes man til at sige, kan migræne også forekomme i begge sider hvorfor lokaliteten af den oplevede smerte kan være svært at bruge som identificeringsmiddel. Ligeledes kan varigheden være svær at bruge da man også her oplever overlap.
Derimod er lysfølsomhed, lydfølsomhed og kvalme smatidig med hovedpinen gode indikatorer hertil, da disse opstår i forbindelse med migræne og ikke ved hovedpine.
En anden ting man kan kende migræne ved er den at, når man bevæger sig, så forværres smerterne. Selv ved lille aktivitet som bevægelse op på 1. sal kan forværre migrænen.
Forskellen på migræne og spændingshovepine er værd at kende da behandlingsforløbet er forskelligt. Læs med længere nede på siden hvis du vil vide mere om din hovedpine samt have nogle konkrete tips til hvordan du kommer dine smerter til livs.

Spændingshovedpine

Spændingshovedpine er en mekanisk opstået hovedpine. Dvs. den er opstået grundet låsninger i nakker og ryg, spændinger og myoser i særdeleshed i nakke og rygmuskulaturen, stivhed i brystkassen. Spændingshovedpinen er ofte ikke tilstede når du vågnet om morgenen men er noget der kommer snigende op af dagen og tager til omkring eftermiddag og aften tid. Vi har skrevet mere om nakkemassage her.
Kroppen er sådan designet at hovedet altid vil forsøge at holde sig vandret. Dette kan potentielt medføre skævheder forskellige steder i kroppen som kan ledes til spændingshovedpine. De hyppigste årsager til spændingshovedpine er dårlig holdning, forkert arbejdsstilling og meget stillesidden arbejde. Har du mistanke om du har en dårlig siddende arbejdsstilling kan du læse vores ultimative guide til din gode hjemmearbejdsplads.

Fremragende
5.0
Baseret på 591 anmeldelser
Nor A.
Nor A.
Min mand fik massage fra Josh. Han var så glad for det. Han sagde at Josh lyttede til hvad han sagde og mærkede efter hans krop og derefter skræddersyet han en massage lige til ham. Kan klart anbefales:)
Bjarne H.
Bjarne H.
Rigtig god behandling af Mariia i trygge og behagelige omgivelser – vil helt klart anbefale Mariia til andre👍
Dorthe A.
Dorthe A.
Wau en god oplevelse.Den bedste massage/ behandling jeg længe har fået.Gik i dybdenFokuseret og dedikeret behandler.Kan varmt anbefalesDe bedste hilsner Dorthe
js_loader

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Stress hovedpine

Stress hovedpine

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler