Cupping - Hvad videnskaben siger

Cupping: En grundig forklaring på denne effektive behandling

Cupping er en gammel behandlingsmetode, der stammer fra både traditionel kinesisk medicin og traditionel arabisk medicin. Metoden bliver stadig brugt i dag og har vundet popularitet verden over. Men hvad er cupping egentlig? I denne artikel vil vi give dig en grundig forklaring på denne effektive behandling, der bruger vakuumkopper til at skabe sugeeffekt på huden.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Hvad er cupping?

Cupping er en alternativ medicinsk praksis, der har eksisteret i årtusinder. Den bruges til at lindre smerter og fremme helbredelse ved at skabe vakuumeffekter på huden. Dette opnås ved at placere glas- eller plastikskåle på specifikke områder af kroppen og enten suge luften ud eller anvende varme for at skabe et undertryk.

Effekten af cupping kommer fra den øgede blodgennemstrømning til det berørte område samt frigivelsen af spændinger i musklerne. Det kan være gavnligt mod muskel- og ledsmerter, inflammation, stress og spændingshovedpine.

Historien bag cupping

Cupping er en traditionel behandlingsform, der stammer fra Kina og har været brugt i århundreder. Ved hjælp af sugekopper påføres et undertryk på huden, hvilket fremmer blodgennemstrømningen og afspænding i musklerne. Behandlingen siges at lindre smerte, fjerne stagnationer i kroppen og styrke immunforsvaret. Metoden anvendes også inden for akupunktur for at stimulere qi-energien og opnå balance i kroppen.

Hvordan foregår cupping?

Cupping er en traditionel behandlingsform, der anvender sugekopper på huden for at skabe et undertryk. Ved hjælp af denne metode stimuleres blodcirkulationen og lindrer muskelgener. Behandlingen fremmer også afspænding og styrker immunforsvaret ved at fjerne stagnationer i kroppen.

Under cupping placeres sugekopperne på bestemte områder af huden, hvilket skaber et vakuum. Dette vakuum får blodet til at pumpe og øger ilttilførslen til musklerne samt bindevævet. Samtidig frigives qi – livsenergien – som kan hjælpe med at reducere smerte og gener i kroppen.

Forskellige typer af cupping

Forskellige typer af cupping inkluderer tør cupping og våd cupping. Tør cupping involverer anvendelse af sugekopper på forskellige steder på kroppen for at skabe et undertryk, som fremmer cirkulationen af blod og qi i musklerne og bindevævet. Våd cupping involverer en creme eller olie der påføres for herefter at kunne bevæge cupping glasset over kroppen. De forskellige former for cupping kan bruges til behandling af forskellige gener og fremmer afspænding samt styrker immunforsvaret.

Hvordan virker cupping?

Cupping er en traditionel kinesisk behandlingsform, hvor sugekopper placeres på huden for at skabe et undertryk. Dette stimulerer blodgennemstrømningen og fremmer afspænding i musklerne. Ved hjælp af koppen kan behandlingen lindre smerte, øge styrke og forbedre qi-flowet i kroppen. Cupping kan også bidrage til at reducere stagnationer i bindevævet og styrke immunforsvaret ved at fjerne gener fra kroppen.

Fordele ved cupping

En grundig gennemgang af hvad cupping er og hvad cupping kan

Cupping er en traditionel behandlingsform, der bruger sugekopper til at skabe et undertryk på huden. Ved denne metode stimuleres blodcirkulationen og pumpes musklerne for at lindre smerter og afspænde kroppen. Cupping kan også hjælpe med at fjerne stagnationer i bindevævet og styrke immunforsvaret ved at fremme qi-energiens strømning i kroppen. Denne effektive behandling giver generelt lindring og har vist sig gavnlig for mange mennesker.

En cupping-behandling involverer placering af koppen på et specifikt område af kroppen, hvor den skaber et vakuum ved hjælp af hul genstande eller varme. Det resulterende undertryk trækker blodet op til overfladen, hvilket øger iltningseffekten og frigør spændinger i musklerne samt hjælper med at afgifte kroppens væv. Behandlingen kan give smertelindring, reducere inflammation og give en følelse af dyb afslapning.

  • Potentielle risici og bivirkninger ved cupping
  • Blå mærker på huden
  • Midlertidig ømhed eller smerte i området, der blev behandlet

Hvem kan have gavn af cupping?

Cupping og massage er en ideell kobination kan være gavnligt for personer, der oplever muskelsmerter eller spændinger. Behandlingen fremmer afspænding og lindring af gener ved at øge blodcirkulationen og styrke immunforsvaret. Ved hjælp af sugekopper skaber cupping et undertryk, som stimulerer bindevævet og musklerne i kroppen og fjerner stagnationer.

Cupping er også en effektiv metode til at lindre smerte og stivhed i huden. Den traditionelle behandlingsform kan give stor gavn for personer, der ønsker at styrke deres qi (energi) flow og opnå en bedre balance i kroppen. Massage kan også inddrages under behandlingen for yderligere terapeutiske effekter på forskellige områder af kroppen.

Videnskabelig evidens for cupping

Cupping er en behandlingsform, der har sin oprindelse i traditionel kinesisk medicin.

Metoden involverer brugen af sugekopper på huden for at skabe et undertryk, som kan stimulere blodcirkulationen og lindre smerter eller muskelstivhed.

Evidensbaserede undersøgelser har vist følgende fordele ved cupping:

1. Øget blodgennemstrømning og iltforsyning til vævet

2. Afspænding af musklerne og reduktion af muskelstivhed

3. Stimulering af immunforsvaret

4. Lindring af smerte og reduktion af gener

Du kan læse mere om Cupping ved Harvard Univesity her.

Book en cupping behandling allerede i dag

Går du med smerter, ubehag eller stress? Så book en cuppingbehandling allerede i dag. Hos Zency er vi alle uddannede behandlere der har relevant faglig uddannelse og stor erfaring indenfor behandling. Vi arbejder dagligt med problematikker i bevægeapperatet samt wellness behandlinger. Vi glæder os til at se dig i en klinik nær dig.

Fremragende
5.0
Baseret på 627 anmeldelser
Anders L.
Anders L.
Jeg har været til massage hos Sophie for nylig. Hun er god til at trykke de rigtige steder og god til at forklare, hvad hun gør. Hun giver mig altid en øvelse med hjem. Denne her er en kortvarig, som jeg nu skal se, om den virker 😊.
Christian C.
Christian C.
En god oplevelse, hvor mine “skavanker” blev vendt, med god snak om evt. øvelser samt, hvad man evt kunne gå til Yoga/pilates etc., derefter massage behandling på “skavankerne, samt kroppen, en god oplevelse med en god forklarende behandler, kommer igen.
Bjørn B.
Bjørn B.
Super god behandling. Kan varmt anbefale Søren. Han er behagelig og Professionel.Yderst kompetent.
js_loader

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler