Zency - Find ud af om Kranio Sakral Terapi virker her

Kranio-sakral terapi: Virker det? Få svaret her

Er du nysgerrig på kranio-sakral terapi og om det virker? Så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan kranio-sakral terapi virker, og præsentere dig for evidensbaserede argumenter for dens effektivitet. Læs videre for at finde ud af mere.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Hvordan virker kranio-sakral terapi?

Kranio-sakral terapi er en behandlingsform, der fokuserer på at genoprette balance i kroppen og hjælpe med bedring af forskellige lidelser. Denne terapiform arbejder med blidt tryk og manipulation af hovedet for at påvirke bevægelsen af cerebrospinalvæsken omkring hjernen og rygmarven. Dette har en positiv effekt på alt fra hovedpine til hjernerystelse.

Kranio-sakral terapi har en positiv virkning på både fysiske og mentale lidelser ved at skabe balance i kroppen og stimulere selvhelingsprocesserne.

Behandlingen udføres af specialiserede behandlere og foregår ved, at klienten ligger ned mens behandleren lægger lette tryk rundt omkring hovedet. Evidens viser, at kranio-sakral terapi har en gavnlig virkning på både fysiske og mentale lidelser, da det er med til at skabe balance i kroppen samt stimulere selvhelingsprocesserne.

Kranio-sakral terapiens grundprincipper

Kranio-sakral terapi bygger på grundprincipperne om, hvordan kroppen og hjernen påvirker hinanden. Terapeuten arbejder med at genoprette balancen mellem det kranio-sakrale system, som omfatter hjernen, rygmarven og kraniets knogler. Behandlingsformen fokuserer også på den indre rytme i kroppen og dens betydning for helbredelse.

Sammenhængen mellem muskler, knogler og bindevæv spiller en vigtig rolle i behandlingen af forskellige lidelser såsom hovedpine eller hjernerystelse. Kranio-sakral terapi har en effekt på både fysisk bedring samt mentalt velbefindende.

  • Genopretter balancen i det kranio-sakrale system
  • Har en positiv effekt ved forskellige lidelser såsom hovedpine eller hjernerystelse

Evidens for kranio-sakral terapiens virkning

Studier har vist, at kranio-sakral terapi har en positiv effekt på smerteoplevelser efter behandlingen. Dette inkluderer øget balance og bedring af hjernerystelse-relaterede symptomer.

Feedback fra de mange klienter til kst foreningen der gennem tiderne har modtaget Kranio Sakral Terapi i hele landet viser ligeledes positive resultater. Mange rapporterer forbedret søvnkvalitet, reduktion i stressniveau og lindring af hovedpine.

Evidens for virkningen af kranio-sakral terapi:

  • Smertenedsættelse er observeret hos klienter efter en behandlingsform
  • Fysisk balance og bedring er ofte oplevet under sessionen
  • Tilbagemeldingerne er lindrende effekter på hovedpine, hjernerystelse og stress

Hvordan kan kranio-sakral terapi hjælpe med forskellige lidelser?

Kranio-sakral terapi hjælper med at lindre piskesmæld, hovedpine og migræne ved at afbalancere væsketrykket i hjernen. Det reducerer også stressniveauet hos klienter med angst eller depression, da behandlingen arbejder på nervesystemets balance. Derudover er kranio-sakral terapi en effektiv behandlingsform til at behandle spændingsrelaterede smerter som nakkespændinger, rygsmerter eller skævheder i bla. ryggen. Under en session bliver der fokuseret på hoved, nakke og ryg for at skabe bedring i disse områder.

Forskning viser også, at kranio-sakral terapi kan være nyttigt efter hjernerystelse, da det understøtter den naturlige helbredelsesproces i hjernen og sænker risikoen for langvarige symptomer. Kranio-sakral terapeuter er uddannet til at finde ubalancer i nervesystemet og bruger blide teknikker til balanceringen af dette system.

Booking af behandlingssessioner hos vores dygtige behandlere kan gøres direkte her på siden for personlig oplevelse af virkningen fra denne alternative form for behandling.

Hvordan foregår en kranio-sakral terapi session?

Under en kranio-sakral terapi session starter behandleren med at undersøge klientens medicinske historie forud for behandlingen. Herefter bruger behandleren lette manuelle teknikker, hvor der blidt trykkes på specifikke punkter i klientens anatomi for at genoprette balance og bedring i kroppen. Efter sessionen vil der være en samtale om den oplevede effekt af behandlingen, hvor klienten kan dele sine erfaringer og eventuelle forbedringer.

Kranio-sakral terapi er en holistisk behandlingsform, som fokuserer på hjernen og dens membraner samt rygsøjlen. Ved at bringe balancen tilbage i disse områder kan det føre til bedre sundhedstilstande generelt. Terapiformen har vist sig effektiv til forskellige lidelser såsom hovedpine og hjernerystelse samt stressrelaterede symptomer.

Zency - evidens for Kranio Sakral terapi

Hvem kan have gavn af kranio-sakral terapi?

Personer med hovedpine og migræne kan have gavn af kranio-sakral terapi. Behandlingen fokuserer på at lindre spændinger i kroppen, som kan være en af årsagerne til hovedproblemerne. Ved at løsne op for spændinger i nakke og skuldre, kan blodgennemstrømningen øges og derved mindske hovedpinen.

Hos Zency tilbyder vi også Kranio Sakral Terapi til babyer og børn og på siden kan du læse mere hvordan en sådan session forløber og hvorfor det virker.

Kranio-sakral terapi er også effektivt for personer med stress- og angstsymptomer. Terapeuten arbejder med beroligende teknikker, som hjælper med at reducere stresshormonet cortisol i kroppen. Dette kan resultere i et mere roligt sind, bedre søvnkvalitet samt mindsket angst og bekymring.

Endelig kan personer med nakke- eller rygsmerter også have stor gavn af behandlingen. Kranio-sakral terapi involverer en let massage omkring rygsøjlen samt teknikker til at løsne op for muskel-spændinger omkring nakken. Dette kan føre til reducerede smerter i både nakke og ryg samt øget bevægelighed i disse områder.

Hvordan booker jeg en kranio-sakral terapi session?

Hos Zency finder du uddannede Kranio Sakral terapeuter der har stor erfaring indenfor behandling af mange forskellige problemstillinger. Du finder en behandler nær dig her. Husk at læs under den enkelte behandler om de tilbyder kranio sakral terapi.

Fremragende
5.0
Baseret på 627 anmeldelser
Anders L.
Anders L.
Jeg har været til massage hos Sophie for nylig. Hun er god til at trykke de rigtige steder og god til at forklare, hvad hun gør. Hun giver mig altid en øvelse med hjem. Denne her er en kortvarig, som jeg nu skal se, om den virker 😊.
Christian C.
Christian C.
En god oplevelse, hvor mine “skavanker” blev vendt, med god snak om evt. øvelser samt, hvad man evt kunne gå til Yoga/pilates etc., derefter massage behandling på “skavankerne, samt kroppen, en god oplevelse med en god forklarende behandler, kommer igen.
Bjørn B.
Bjørn B.
Super god behandling. Kan varmt anbefale Søren. Han er behagelig og Professionel.Yderst kompetent.
js_loader

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler