Først og fremmest er det vigtigt at være bevidst om der findes mange forskellige behov og krav til en hjemmearbejdsplads.
Eksempelvis er det ikke sikkert sælgeren har de samme behov som sagsbehandleren har. Gør dig nogle tanker om hvad det er for nogle systemer du arbejder i. Har du behov for 1 eller 2 skærme? Taler du i telefon i løbet af dagen?
Job med hjemmearbejde
Fælles for mange arbejdspladser i hjemmet er den, at de foregår foran computeren. På arbejdspladsen har vi hæve/sænkebord, gode computerskærme i den rette højde og en god kontorstol der kan indstilles. Det er langt fra alle der har dette i hjemmet.
Det er derfor endnu vigtigere end før, at tage de tiltag du kan for at undgå ondt i ryg, skulder, nakke og i sidste hovedpine. For selv når de af os der er Covid hjemsendte vender tilbage til kontoret, er dette ikke noget der nødvendigvis forsvinder af sig selv. Ønsker du at læse mere om hvad massage kan gøre for hovedpine og migræne kan du gøre det her: Hovedpine og migræne massage
Den korrekte arbejdsstilling
Hvis vi tager udgangspunkt i at arbejde foran en computer, så er der en række ting, der er gode at have med sig i dagligdagen.
I mange år troede man fast ergonomisk korrekt og statisk arbejdsstilling var den rigtige, og det derfor gjaldt om at holde denne gennem hele arbejdsdagen. Vi er heldigvis blevet klogere nu.
Det der er vigtigt at forstå omkring dét at arbejde foran en skærm, er at det er stillesidden og du derfor stopper blodcirkulationen i ryg, skulder og nakke. Dette gør, at der ophober sig affaldsstoffer hvilket vi bestemt ikke ønsker.
Jeg anbefaler derfor du skifter arbejdsstilling ca. hvert 15 min. Betyder det så du kan sidde som du vil? Nej ikke helt, der er nogle ting vi vil forsøge at undgå, men først så lad os kigge på hvilke tommelfingerregler du kan gøre brug af.
Hvad er den korrekte arbejdsstilling?
Der findes flere gode arbejdsstillinger og en god idé er at skifte imellem disse. Det sikrer belastning af flere forskellige muskler og giver dig mere blodgennemstrømning sammenlignet med arbejde i den samme arbejdsstilling.
Når det så er sagt, er der nogle retningslinjer. Lad os tage et kig på dem.
Sådan indstiller du kontorstolen korrekt
5 simple trin til en korrekt indstilling af kontorstolen.
1. Sørg for at hele din fod kan nå jorden
2. Buk dine ben således de har en vinkel på 90 grader
3. Lav plads med til en hånd mellem knæhaser og sædekant
4. Indstil din højde på kontorstolen således dine skuldre hviler afslappet når du taster på tastaturet, dvs. du ikke løfter skuldrene
5. Undgå at sidde med dine ben over kors
Med disse 5 trin er du klædt godt på til at indstille din kontorstol.
Vælg det rigtige kontorbord til hjemmearbejdspladsen
Følgende ting er værd at tænke ind når du skal vælge/ indstille kontorbordet derhjemme.
1. Vælg gerne et skrivebord der har hæve / sænkefunktion. Dette tillader du kan stå op at arbejde i perioder hvilket aflaster.
2. Indstil bordet / vælg bordet således din albuer flugter med bordkanten. Dette gør din skuldre hverken hænger og ej heller bliver skubbet op omkring nakke hvilket vil give smerter.
3. Tænk dybden ind i skrivebordet. Det nytter ikke noget at vælge et bord hvor skærmen står helt oppe i ansigtet. En armslængde til skærme er en god tommelfingerregel.
Oplever du allerede smerter i kroppen eks. grundet dårlig postur ved arbejder og hjemmearbejde. Så står vores dygtige behandlere klar til at afhjælpe dig med disse. B.la. finder du vores dygtige og engagerede behandler i massage Roskilde som hver dag behandler klienter for deres skavanker.