Øvelser musearm

Musearm øvelser: Guide til lindring og forebyggelse af musearm

Velkommen til vores guide om musearm øvelser! Hvis du lider af musearm eller ønsker at forebygge det, er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi give dig effektive øvelser, der kan lindre dine symptomer og minimere risikoen for fremtidige problemer. Uanset om du arbejder ved en computer i mange timer om dagen eller blot oplever lejlighedsvise smerter i underarmen, vil disse øvelser hjælpe dig fri for smerter.
Indhold
91% af vores klienter

.. får det bedre allerede efter deres første behandling

Hvad er musearm?

Definition af lidelsen musearm: Musearm er en overbelastningsskade, der påvirker musklerne og senerne i underarmen og håndleddet. Det opstår som følge af gentagne bevægelser, især ved brug af computermus eller tastatur.

Musearm kan forårsage smerte, stivhed og ømhed i underarmen, håndleddet og fingrene.

Symptomer og gener af musearm: Typiske symptomer på musearm inkluderer smerte, stivhed og ømhed i underarmen, håndleddet og fingrene. Der kan også være prikkende fornemmelser eller følelsesløshed.


Årsager til musearm

Overforbrug af computermusen kan være en årsag til musearm. Konstant brug af musen uden pauser belaster hånd- og armledene, hvilket kan føre til smerter og ubehag.

Forkert ergonomi ved brug af computeren kan også resultere i musearm. En dårlig positionering af arme, hænder og skuldre kan øge belastningen på muskler og led, hvilket forårsager smerte over tid.

Gentagne bevægelser og belastning er yderligere en årsag til musearm.


Musearm øvelser til lindring

Hvis du lider af musearm, kan visse øvelser hjælpe med at lindre og forebygge smerten. Nedenfor får du nogle konkrete øvelser du meget nemt kan iværksætte med det samme for at slippe af med din musearm. Integrerer du disse øvelser i hverdagen minimerer du risikoen for musearm væsentligt. Øvelserne er lette og lige til at gå til.

Hånd- og fingerstrækninger

Fingerøvelser med elastikbånd:

 • Tag et elastikbånd og placér det omkring fingrene
 • Stræk båndet ud ved at sprede fingrene så meget som muligt
 • Gentag øvelsen 10 gange

Håndstyrkende øvelser med stressbold:

 • Tag en stressbold i hånden
 • Klem sammen på bolden så hårdt som muligt i 5 sekunder
 • Slap af og gentag øvelsen 10 gange

Strækning af fingrene ved hjælp af en bordkant:Zency konkrete øvelser mod musearm og forebyggelse heraf

 • Placer fingerspidserne mod kanten af et bord eller andet fast underlag
 • Forsigtigt pres fingrene nedad, indtil der opnås en strækning langs fingerleddene

Nakke- og skulderøvelser

Skuldertræk er en effektiv øvelse til at løsne spændinger i nakke og skuldre. Træk dine skuldre op mod ørerne, hold positionen i et par sekunder, og slap af. Gentag 10 gange for at lindre muskelspændinger.

Nakkedrejninger kan hjælpe med at øge fleksibiliteten i nakken. Drej langsomt dit hoved til den ene side, indtil du mærker strækningen på den modsatte side af nakken. Hold positionen i 15-20 sekunder og gentag på den anden side.

Skuldercirkler er gode til at reducere muskelspændinger i skuldrene. Rul forsigtigt dine skuldre fremad og derefter bagud i cirkelbevægelser. Lav 10 cirkler fremad og derefter 10 cirkler bagud for at lindre spændte muskler.

Har du smerter i nakke og skulder kan du læse mere i vores artikel ondt i nakken.


Musearm øvelser til forebyggelse

 • Skuldercirkler – Rul skuldrene fremad i cirkulære bevægelser for at løsne spændinger og forbedre blodgennemstrømningen.
 • Håndstyrkeøvelser – Brug en stressbold eller håndtræner til at styrke musklerne i hænderne og underarme, hvilket kan reducere risikoen for musearm.

Arbejdsstation ergonomi

Juster din stol og skrivebordshøjde for at sikre korrekt kropsholdning. Placer tastaturet og musen i en neutral position for at undgå belastning af håndleddene. Brug en ergonomisk mus og tastatur for at reducere risikoen for musearm.

Husk altid at tilpasse din arbejdsstation, så den passer til din krop. Du kan læse mere om den ultimative guide til hjemmearbejde.

Hyppige pauser og strækøvelser

Tag regelmæssige pauser fra skærmarbejdet og udfør hånd- og armstrækninger hver time. Kom op af stolen og bevæg hele kroppen. Skab blodgennemstrømning i nakke, arme og ryg.

 • Rejs dig op og stræk dine arme over hovedet i 10 sekunder
 • Drej dine hænder rundt om hinanden i begge retninger i 15 sekunder
 • Giv dine fingre en god udstrækning ved at åbne og lukke din hånd flere gange

Regelmæssig motion og styrketræning

Sørg for at være fysisk aktiv i dagligdagen. Sundhedsstyrelsen har netop tilføjet således de anbefaler styrketræning som led i sundhed til folkesundheden. Dette kunne være et bud på en aktivitet der kunne gavne dig. Dog er det vigtigste, at det er noget du synes er sjovt og trives i. Det er aktiviteter man nyder og sætter pris på, som man vil blive ved med at udføre.

Udfør specifikke musearm-afhjælpende træningsprogrammer, der fokuserer på strækøvelser og styrketræning af underarmsmuskulaturen. Disse øvelser kan bidrage til at lindre smerter og forbedre fleksibiliteten i armene. Udspænding af underarm er ligeledes en vigtig faktor for at forebygge musearm.


Hvordan kan massage lindre og fjerne musearm?

Øget blodcirkulation og lindring af muskelspændinger: Massage hjælper med at øge blodcirkulationen til det berørte område. Dette kan bidrage til at reducere muskelspændinger ved at forsyne musklerne med mere ilt og næringsstoffer.

Afslapning af musklerne og reduktion af inflammation i området: Massage musearm hjælper med at løsne spændte muskler og mindske betændelse i musearmområdet. Ved at påvirke de dybere vævslag, kan massage også frigive tillukket væske, hvilket yderligere reducerer inflammation.

Hvis du ønsker at blive din musearm kvit allerede i dag kan du booke en tid hos en af vores dygtige behandlere. Vi er uddannede indenfor at behandle musearm hos Zency. Vi behandler ugentligt musearme med stor effektivitet. Eks. behandler vores uddannede massør og behandler Jakob B. gennem massage i Roskilde. Du finder vores andre massører på knappen nedenfor.

Fremragende
5.0
Baseret på 595 anmeldelser
Lars Risager H.
Lars Risager H.
Da jeg kom tilbage til skibet efter massage hos Stine, sagde min styrmand “du ser ud som et helt nyt menneske”
Charlotte T.
Charlotte T.
Skøn massage. Den bedste jeg har fået, og jeg har prøvet mange 😀
John H.
John H.
Super god service og behandling
js_loader

FAQ Musearms øvelser

Ja, musearm øvelser kan være meget effektive til at afhjælpe og forebygge musearm.

Øvelserne er designet til at styrke og strække musklerne i underarmen og håndleddet, og dermed mindske belastningen på området. De kan også forbedre blodcirkulationen og reducere inflammation.

Musearm øvelser er vigtige af flere årsager. For det første hjælper de med at styrke og strække de svækkede muskler og sener, der er berørt af musearm. Ved at udføre regelmæssige øvelser kan man gradvist genopbygge muskelstyrken og forbedre fleksibiliteten i hånden og underarmen.

Derudover kan musearm øvelser hjælpe med at lindre smerter og mindske inflammation i området. Ved at udføre specifikke øvelser, der retter sig mod de berørte muskler og sener, kan man reducere belastningen og spændingerne i området.

Her er nogle specifikke øvelser, du kan prøve:

1. Håndstrækning: Stræk dine hænder ud foran dig med fingrene pegende opad. Brug den anden hånd til at trække fingrene forsigtigt bagud indtil en strækning mærkes. Hold strækket i 10-15 sekunder og gentag øvelsen 3-5 gange.

2. Fingerstrækning: Stræk dine fingre ud så langt som muligt og hold dem i den position i 10-15 sekunder. Gentag øvelsen 3-5 gange.

3. Underarmstrækning: Stræk din arm lige ud foran dig med håndfladen opad. Brug den anden hånd til at trække fingrene mod din krop, indtil en strækning mærkes i underarmen. Hold strækket i 10-15 sekunder og gentag øvelsen 3-5 gange på hver arm.

4. Hånd- og underarmmassasje: Start med at gnide dine hænder mod hinanden for at skabe varme. Derefter bruger du den ene hånd til at massere den anden hånd og underarm med cirkulære bevægelser. Fortsæt i 2-3 minutter, og gentag derefter på den anden hånd.

Hvor ofte man bør udføre musearm øvelser afhænger af flere faktorer, herunder sværhedsgraden af dine symptomer og din daglige aktivitetsniveau. Generelt anbefales det dog at udføre øvelserne regelmæssigt og flere gange om dagen for at opnå bedste resultat.

Svaret er nej, når de udføres korrekt. Musearm øvelser, når de udføres korrekt, kan hjælpe med at lindre smerte og forbedre funktionen i hånden og underarmen. De kan også hjælpe med at forebygge fremtidige skader og tilbagefald.

Gå på udkig i vores indholdsunivers

Mød din anatomi nørd

Her på siden kan vil du kunne navigere videre ind på den problematik som er relevant for dig.

Atiklen er skrevet og udarbejdet af Fysiurgisk uddannet massør Morten Wolter Andersen.

Gennem uddannelse indenfor idræt og Fysiurgisk massage er Morten uddannet og lægeeksamineret i kroppens anatomi. Herigennem har han derfor tilegnet sig en bred og dybdegående viden omkring hvordan kroppen fungerer, hvorfor de enkelte problematikker opstår samt hvordan du behandler disse.

Erfaringen tæller mere end 15 år inden for træning og behandling af skader og han elsker at nørde kroppen.

I artiklerne har vi inddraget diverse eksperter indenfor hver deres område som eks. søvn og fordøjelse.

Vi håber du vil læse med her på siden og har du ris/ros eller en problematik du ønsker vi tager op, så er du meget velkommen til at kontakte mig på Morten@zency.dk. eller på telefon 70605900. Hvis du ønsker at blive kontaktet kan du også gøre dette.

Vi håber meget denne guide har været til hjælp og at du har kunne løse dine udfordringer omkring ondt i ryggen. Vi ved nemlig om nogen, hvor generende og drænende det potentielt kan være. Skulle du mod forventing alligevel ikke kunne løse dette, så er du velkommen hos en af vores dygtige og uddannede massører. Du finder en massage ekspert og booker en ekspert på en af vores mange lokationer.

Du kan læse meget mere om Zency lige her.

Rigtig god læselyst.

Picture of Morten Wolter Andersen
Morten Wolter Andersen

Anatomi nørd og behandler